Akepe'li üsküdar belediyesi Toma ve biber gazı eşliğinde Cami yıktı

1921 izlenme 04 Ekim 2018
Reklamlar
Akepe'li üsküdar belediyesi rantsal alan yaratmak için Cami yıktı.


akepe'li Üsküdar Belediyesi ekipleri, Kirazlıtepe’de bulunan Esentepe Camii’ni yıkmak için dün sabah saatlerinde harekete geçmiş ancak Üsküdarlı vatandaşlar caminin yıkımını engellemişti.

Bunun üzerine Üsküdar Belediyesi, Esentepe Cami'ni yıkmak için bu sabaha karşı operasyon düzenledi. İş makineleri gece yarısı camiyi yıktı. Yıkıma direnen 30'a yakın kişi gözaltına alındı.

CAMİDEN ANONS YAPILMIŞTI

Dün sabah da yıkım ekipleri saatlerinde Üsküdar ’a gelmiş, Üsküdarlı vatandaşlar caminin yıkımını engellemişti. Camiden yapılan anonsta, yıkıma engel olunması için vatandaşlara destek çağrısı yapılmıştı. İmam, minareden yaptığı anonsta "Belediye zabıta memurları da burada. Birazdan camimizi yıkmaya yıkım ekipleri de gelebilir. Tüm Kirazlıtepe halkımızı acilen Esentepe Cami önüne bekliyoruz" diyerek mahalleliyi direnişe çağırmıştı

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Müzisyen Cahit Berkay, festivali yasaklatanlara sordu: Vakıflardaki taciz olayları için bir sözünüz bir duruşunuz oldu mu? Önce Fenerbahçe sonra Galatasaray taraftarlarından Ekrem İmamoğlu'na destek Fotoğrafçı olarak gittiği düğünde gelinin çocuk olduğunu öğrenince damadı dövdü Fatih Altaylı: ''Siz bundan korkmuyor ve hatta normal buluyorsanız benim diyecek sözüm yok."