All News
28 Temmuz 2022 ( 39 izlenme )
Reklamlar

AKP il başkanını askeri törenle karşılayan karakol komutanı görevden alındı.

AKP il başkanını askeri törenle karşılayan karakol komutanı görevden alındı.

Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığını askeri törenle ziyaret eden Tunceli AK Parti İl Başkanı Sercan Özaydın'ın karakol komutanı A.Y. reddedildi.

AK Parti İl Başkanı Sercan Özaydın, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile birlikte Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında karakoldaki askerlerin Özaydın'ı tören bekçisi ile karşıladığı iddia edildi. Tunceli Valiliği, Özaydın'ın jandarma karakolunda 'tören muhafızı' tarafından vurulduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

"GEREKLİ SÜREÇLER BAŞLATILDI"
Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerle ilgili olarak valilikten yapılan açıklamada, "Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı'nın 27 Temmuz'da basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek ilçemizdeki görüntüleri ile ilgili olarak, 2022 yılında valiliğimizce konunun tüm yönleriyle araştırılması için gerekli işlemler başlatılmıştır."

DEVRİYE KOMUTANI KALDIRILDI
Valilik tarafından başlatılan soruşturmanın ardından Karakol Komutanı A.Y. reddedildi. CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Vali ve askeri yetkililerle görüştüm ve gerekli bilgileri aldım. Karakol komutanı görevden alındı. Tunceli'de AK Parti için askeri törenden görüntüler Çemişgezek ilçemizde bulunan Gedikler jandarma karakol başkanı dün gece medyaya düştü. Bir politikacı. Şanlı Türk ordusunun bu görüntülerle gündeme gelmesi kabul edilemez.

"HEM VALİ VE GENEL KOMUTANLA GÖRÜŞÜYORUM"
Dün akşamdan beri hem Tunceli Valisi hem de jandarma komutanlarıyla görüşüyorum. Bugün vali ve jandarma komutanı ile yaptığım görüşmede karşılama törenini hazırlayan karakol komutanının görevden alınarak merkeze çekildiğini ve hakkındaki soruşturmaların devam ettiğini öğrendim. Soruşturma kapsamında bir jandarma heyetinin karakola giderek gerekli incelemeleri yapacağı bilgisi verildi. Bu durumu izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kanada Başbakanı 'Halkın vergilerini kendi hayatımı güzelleştirmek için kullanamam' Mansur Yavaş Belediyeye ait lüks araçları satıyor Hükümet düğmeye bastı! İşte Meclisin açılmasıyla birlikte atılması gereken 5 önemli adım Akepe'li oyuncu H. Koçyiğit, iyi bir sanatçı olmak için Atatürk'ün huzurunda ant içtiğini söyledi