Antalya Kaş belediyesini kazanan CHP'li başkan: “400 milyon borç var. 418 mevcut personel var. Nerede oldukları da belli değil, arayıp bulacağız bakalım.”

1829 izlenme 09 Nisan 2024
Reklamlar
Akp'den CHP'ye geçen Antalya Kaş Belediyesi'nin yeni başkanı Erol Demirhan, devraldıkları tabloyu anlattı:  “400 milyon borç var. Müteahhitlerin hepsi para istiyor. 418 mevcut personel var. Nerede oldukları da belli değil, arayıp bulacağız bakalım.”


Yönetimini devraldıkları Kaş Belediyesi’ndeki tablonun iç açıcı olmadığını dile getiren Başkan Demirhan, “Ufak da olsa tabloya baktık, gerçekten iç açıcı değil. Şu anda elimize gelen, daha geride de var; 400 milyon lira belediyenin borcu var. 

Müteahhitlerin hepsi kuyruktaydı üç gün önce. Hepsi para istiyorlar. Para yok. Kasada 1 lira yok. Memur maaşlarına yetecek kadar da yok herhalde. 

İller Bankası’ndan gelen pay yeterse memurlara, işçilere vereceğiz. Tabi büyük bir savurganlık var. Kadroya herkes alınmış. Şu anda mevcut 418 personel var. 

Nerede ne yaptıkları da belli değil. Arayıp bulacağız. Bir hafta da onlara gün ayıracağız. Yani böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Uğraşacağız bakalım. Tarlaları mı satacağız ne yapacağız bakalım” dedi. 

Önceki dönem AK Partili Meclis üyelerini de eleştiren Başkan Demirhan, “Eski meclis üyeleriyle birlikte bu borçları ödeyeceğiz. Sebep olan bunlar. Bunlar hep şakşakcılık yapmışlar. ‘Ne oluyor arkadaş?’ diye sormamışlar hiç. Bir şey yapılmış olsa, amenna. 

Ortada bir şey de yok yani. Şuna buna gitmiş paralar. Gelin listeyi göstereyim; 500 bin liralık top alınmış. 7 milyon lira yemek ihalesi yapmışsınız. Bu parayla kaç kişi yemek yedi? Kaş’ta miting yaptınız, adam getirdiniz. 5 bin kişi yemek yedi mi orada? ‘5 bin kişi yemek yedi’ diye yazılmış mesela. 

Ben tahmin etmiyorum, 5 bin kişinin orada yemek yediğini. Bu paralar belediyenin cebinden çıkıyor, başka yerden çıkmıyor. Yazmışlar, sekiz-dokuz yerde yemek yedirilmiş. 35 bin kişi doymuş, 9 yerde. Buyurun, örneği ortada” diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erol Mütercimler’den virüs yorumu: “Şimdi köprünün ayağını mı yiyeceğiz?” Sadat toplantısında yaptığı 15 Temmuz'la ilgili skandal ötesi konuşma ortaya çıktı. Cübbeli Ahmet, Arapları sevmeyeni K**fir ilan ederek, faziletli bir millet olduklarını iddia etti. Bahçeli'yi savunan vatandaşa büyük tepki: ''O kendini sattı sende sat''