All News
09 Mart 2019 ( 3396 izlenme )
Reklamlar

Duvarlara “Her Biji Mansur” yazan kişi Ankara Belediyesi çalışanı çıktı

Millet İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a yönelik basında yer alan yalan haberler konusunda suç duyurusunda bulunan Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, yaptığı açıklama ile Alaeddin Keykubat Köprüsü altındaki duvara “Her Biji Mansur” yazısını yazan şahsın Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğunu açıkladı.



Avukat Yücetürk’ün konuya dair açıklaması şöyle:

“Kamuoyu araştırmalarında önde olduğu belirtilen ve geçmişine dair en ufak bir suçlama bile bulunmayan müvekkilim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mansur Yavaş hakkında son dönemde sürdürülen karalama ve iftira kampanyaları kirli siyasetin yeni bir örneğini bizlere göstermektedir.

04.03.2019 tarihinde, sabaha karşı 05.00 sularında, Alaeddin Keykubat Köprüsü altındaki duvara “Her Biji Mansur” yazısını yazan şahsın kimliği tespit edilmiş, kendisinin şu anda resmi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğu belirlenmiştir. Kirli siyaset örneğinin yaşandığı, halkı kin ve nefrete tahrik edecek bu çirkin hadiseye karışanlar hakkında gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.

08.03.2019 tarihinde ise, bazı yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında müvekkilimi siyasi rant sağlama maksadıyla karalayan; aşağılık ve mesnetsiz iddiaların yer aldığı haberler yayınlanmıştır. Müvekkilim Sayın Yavaş’ın mağduru olduğu bir olay hakkında daha önce birkaç yayında söz konusu iftiralar yer almış olup, ardından bu karalama haberler hakkında ekte sunulan Sulh Ceza Mahkemelerince tekzip kararları alınmıştır. Çirkin ve mesnetsiz iftiraları atan şahsa ilişkin ekte karar özeti bulunan ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde müvekkilime sahte senet vermesi nedeniyle verilmiş bulunan mahkumiyet kararına rağmen, sırf siyasi rekabet dolayısıyla girişilen bu ucuz ve bayağı kampanya, siyasetin düştüğü içler acısı seviyeyi göstermesi açısından ibretliktir.

Bu yalan ve iftiralara aracılık eden, yayılmasını sağlayan, kul hakkı ve hukuk tanımayan kişi ve kurumlar hakkında yasal süreç başlatılmış olup, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hakkında kamuoyuna detaylı bilgiler süreç içerisinde sunulmaya devam edilecektir.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Peker'den Yine Birilerinin Uykularını Kaçıracak Açıklamalar Peker'den Suriye paylaşımları: İktidardaki bazı aileler daha zengin olsun diye mi biz bu bedelleri ödedik? Akepe'li Bakan: İnternetin esiri olan gençlik istemiyoruz,Okçuluk, ata binmek, güreş gibi sporumuz var Sabancı, Boğaz manzaralı yalısından paylaştı: "Sakın evde sıkıldık demeyin"