All News
26 Mart 2018 ( 254 izlenme )
Reklamlar

Bartın'da maden işçilerinin isteği

Bartın'da Hattat Holding'de çalışan taşeron işçiler, işten çıkarma girişimine karşı maden önünde eyleme başladı.

Amasra’daki işletmede madencilik haklarını TTK’dan 2005 yılında rödövans yoluyla yirmi yıllığına alan Hattat Holdinge bağlı HEMA, şu anda bölgenin en büyük maden işletmesi. Daha önce madende iş güvenliği önlemlerinin alınmaması iddiaları ve termik santral yapılması için zeytin ağaçlarının talan edilmesine varan usulsüzlüklerle gündeme gelmişti.

İşçilerin önemli bir bölümü HEMA AŞ’ye bağlı iki taşeron firmada çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda HEMA’ya bağlı taşeron firmalardan biri olan ERSAMAK’ta çalışan 148 işçiye önce “ücretleri ödeyemiyoruz” bahanesiyle çıkışlarının verileceği söylendi. Kabul etmemeleri üzerine firma işçileri süresi belirsiz ücretli izne çıkardı. Çıkışlarının verilmesinden önce izinle oyalandıklarını düşünen işçiler iki haftanın geçmesi ve belirsizliğin devam ediyor olmasına tepki gösteriyor.

Hafta sonu TKP Emek Merkezi ve Bartın İl Örgütü’yle görüşerek durumu aktaran işçiler haklarını aramaya, işlerini geri istemeye karar verdi. Bu sabah HEMA yönetimine işlerinin başına geçme taleplerini iletmek üzere madenin önünde toplandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yaptığı icraatların yıl yıl dökümüyle Menderes Gerçekleri ( 3 ) İmamoğlu'nun 'İBB’den para aktarıldı' dediği dizi belli oldu Her türlü caniliği yaptıktan firari durumda olan hizbullah terör örgütü üyeleri, teslim olduktan sonra bir gün dahi tutuklu kalmadan serbest bırakılmış Bahçeli'nin FETÖ ile ilgili iddiası sonrası o marketin Üst Düzey Yöneticisinden Cevap geldi: Bu ülkenin güzel insanları yalanlarınıza hiçbir şekilde itibar etmedi.