All News
03 Temmuz 2018 ( 664 izlenme )
Reklamlar

Burhan Kuzu: Akp beni aday göstermediği için kaybetti .

Dört dönem milletvekilliği yapan ve AKP’nin kurucu üyelerinden olan Burhan Kuzu, AKP’nin oylarının neden düştüğünü açıkladı.



Aday gösterilmediği için kırgın olduğunu belirten Kuzu, “Seçimleri kaybetmedik ama çoğunluğu kaybettik” dedi.

Çoğunluğu kaybetmelerinin sebebini kendisinin aday gösterilmemesine bağlayan Burhan Kuzu, seçimlerle yürürlüğe giren sistemi “pratik ve pragmatik” olarak nitelendirdi.

‘PARLAMENTER SİSTEM İNGİLİZ KANINI TAŞIR’

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuşan Kuzu, "Başkanlık modeli, eski modelden çok farklı. Kendine özgü ve aklın bulduğu bir sistem" dedi.

Parlamenter sisteme ilişkin de değerlendirmede bulunan Kuzu, “Parlamenter model, İngiliz menşeili bir modeldir. İngiliz kanını taşır. Ama başkanlık modeli, pratik ve pragmatik bir sistem” ifadelerini kullandı.

’BEN BU MODELİN KURUCU BABASIYIM’

Başkanlık sistemi hakkındaki değerlendirmelerine devam eden Burhan Kuzu, kendisini başkanlık modelinin “kurucu babası” olarak niteledi ve başkanlık sisteminde arzu ettiği parlamento modelinin vatandaşı birinci elden tanıyan vekillerden oluştuğunu ifade etti. Arzuladığı parlamento modelinde, vekillerin lidere değil vatandaşa bağımlı olduğunu söyleyen Kuzu, sistemin bu haliyle “ne deve ne kuş” olduğunu belirtti. Kuzu’ya göre, tanımladığı modelin uygulanması sonucunda, “Ankara'ya giden vekil, bölgesinin sesini dinleyecek, liderinin sesini dinlemeyecek”.

MÜJDAT GEZEN'den BURHAN KUZU ESPRİSİ


'VERDİĞİN KARARDA DURDUK YERE NİYE ŞÜPHE UYANDIRIYORSUN'

Yargıda taraflılık tartışmalarına da değinen Burhan Kuzu, 24 Haziran seçimlerinden önce sosyal medyada cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında "Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız" şeklinde paylaşım yapan ve eleştirilen Danıştay Üyesi Aysel Demirel’e: “Senin ne işin var siyasetle, Muharrem İnce'yle. Verdiğin kararlarda durduk yere şüphe uyandırıyorsun. Olmaması lazım bunların" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ankara Belediyesinde Gökçek dönemi hakkında inceleme başlatıldı Anıtkabir'de buluşan askeri öğrencilere gözaltı 20 bin lira isabet eden biletini haram diye yaktı AB, Macaristan'la enerji yaptırımlarını görüşeceğini belirtti