All News
11 Ocak 2022 ( 1413 izlenme )
Reklamlar

Can Dündar'ın Mal Varlığına El Kondu

Can Dündar, 29 Mayıs 2015 günü "İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar" başlığıyla bir haber yayımlamış ve haberde, tırlarla Suriye'deki gruplara silah sevk edildiğini yazmıştı.

Hakkında açılan soruşturma sonrası Almanya'ya firar eden Can Dündar, kendisine verilen 15 günlük süre içerisinde ülkeye geri dönmedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada bugün kararını açıklandı. Karara göre, firari sanık Can Dündar kaçak sayılacak ve kendisine ait gayrimenkullere el konulacak.

MİT TIR'larının durdurulması davasının sanığı olan ve yurt dışında yaşayan Can Dündar'ın internet sitesi ve internetten yayın yapılan radyosuna, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) devreye girmesiyle mahkemece erişim engeli getirilmişti.

Can Dündar'ın banka hesaplarının tespiti için Türkiye Bankalar Birliği'ne müzekkere yazılmasını karara bağlayan heyet, gelen cevaba göre tespit edilen vadelivadesiz hesaplarına el koyma kararının uygulanması için ilgili bankalara da yazı yazılmasına karar verdi.

Can Dündar'a ait el konulmasına karar verilen taşınmazların sayısı, hak ve alacakların miktarı dikkate alınarak söz konusu malların yönetimi amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyum olarak atanmasını kararlaştırdı.

Dündar'dan ilk tepki Gazeteci Can Dündar, kararla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İnsanın asıl 'ev'i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu..." ifadelerini kullandı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu'nu Tehdit etti,12 Gün geçmesine ve kişinin kimliği belli olmasına rağmen emniyet bir işlem yapmadı Çok fazla bilinmeyen Menderes Gerçekleri - 1 - Bahçeli'den CHP'ye sert mesaj Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a kar geliyor