Çin büyükelçiliği basın açıklaması yapmak isteyen Uygur Türklerine Polisten tehdit: "Zorla süpüreceğiz sizi. Gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz."

282 izlenme 30 Kasım 2022
Reklamlar
İstanbul'da bulunan Çin Konsolosluğu önünde bir araya gelen Uygur Türkleri, Doğu Türkistan'da çıkan yangında aralarında çocuklarında olduğu 44 Türk hakkında basın açıklaması yapmak istedi.  Ellerindeki döviz ve pankartlar ile konsolosluk önünde bir araya gelen ve burada açıklama yapmak isteyen kitleye polis izin vermedi.  Kitlenin dağılmasını isteyen polis, kitlenin dağılmaması halinde zor kullanacağını söyledi.  Polis amiri olduğu belirtilen bir kişi ise, konsolosluk önünde toplanan Uygur Türklerini sınır dışı etmekle tehdit etti.  Polis amirinin, "Birazdan zorla süpüreceğiz sizi. Gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz." dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir tv kanalında Chp'ye ayrılan süre sosyal medyada gündem oldu Son Zamanlarda Değişik Çıkışları Olan İsimden Yine İlginç İddialar. Yandaşın sorusu, anketçinin adeta beynini yaktı: 'Programdan önce böyle bir soru yoktu' Katarlılar devlet arazileri üzerinde yetki sahibi olabilecek