Davutoğlu Eski Partisini Yerden Yere Vurdu

4138 izlenme 02 Haziran 2020
Reklamlar
Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ve Erdoğan'ın yakınlarına ait Man Adası'ndaki şirkete 15 milyon dolar gönderildiğini hatırlatan Davutoğlu, "Birileri de kalkıp İnsanlar Türkiye’ye güvenip paralarını Türk bankalarında ve kayıt içinde tutacaklarına Man Adası veya Malta gibi yurt dışı vergi cennetlerindeki gizli hesaplarda mı tutsaydı?” dedi.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği yeni hastanelerin yapım sürecini gündeme getirerek, hastanelerden birinin bedava yapıldığının açıklanmasına tepki gösterdi:

“Bakın kıymetli kardeşlerim, tüccarların, esnafların ve alnının teriyle kazananların bildiği bir söz vardır. Derler ki: “Bir şey bedava ise çok pahalı demektir.” Bu devletin neredeyse bütün işlerini verdiği bir müteahhittin yapacağı bedava hastaneye ihtiyacı yoktur. Olmamalıdır. Yıllarca kamu kaynaklarıyla büyüyenlerin lütuflarıyla değil milletimizin vergileriyle hastanelerimiz yapılmalıdır. Bu şeffaflıktan uzak ilişki tarzı tam demokratik hukuk devletlerinde değil ancak hukukun ayaklar altına alındığı, rüşvetin ve suiistimalin diz boyu olduğu ülkelerde olur.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'nun dün akşam yaptığı Saraçhane'de yaptığı zafer konuşması (31 Mart) “Bir kişinin vesayeti bitmiştir” Malatya'da halk gidişatı yerden yere vurdu ve seçim olursa kime oy verecekleri ise hiç şaşırtmadı Satışı Yeniden Serbest Bırakılan Maskelerin fiyatı belli Oldu Akşener: Demokrasimize Vurulan Darbe Karşısında Sessiz Kalmayacağız