Davutoğlu'ndan Tayyip'e: 'Benim ailem damadım bir kuruş haram yemedi'

348 izlenme 11 Haziran 2022
Reklamlar
Ahmet Davutoğlu, Malatya’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve kanaat önderleriyle dün gece bir araya geldi. Kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Davutoğlu, "Bunların hiçbir konuda samimiyetleri ve söyleyecek sözleri kalmadı. Ama sizlerin bir sözü var, 'yeter artık düşün yakamızdan' diyeceksiniz. 

Karşımıza gelip, birkaç provokatörle 'niye yolunuzu ayırdınız?" diye soru sormak kolay, işte bunun için. Biz o makamlarda olsaydık fakir fukaranın hakkını 3-5 rantiyeciye yedirmezdik" diye konuştu.


Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:  Enflasyonu hiperenflasyon yapmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu arkadaş dedi ki ‘Gözümüze bakın, ışıltı sonra yüreğimize bakın’ Allah aşkına ekonomiyi yönetmek için senin gözüne ihtiyaç yok beyne ihtiyaç var, o beyin de sende yok. O beyin sende yok. 

Konuşması esnasında bir grup tarafından protesto edilen Davutoğlu, "Her yerde bu provokatörleri karşımıza çıkarırlar. Biz, Allah’tan başka kimseden korkmayız. Ben, ailem, akrabam, damadım, bir kuruş haram yemedi. Eşim de ben de çalışıyorum. 

Dedim ki bunlara, şeker stoku yapan milletvekillerine, Cumhurbaşkanı’na, ‘Gelin, siyasi ahlak yasasını çıkaralım’ dedim. Biz, sizin gibi halkın içerisine çıkmaktan korkmayız. Malatya’da halay çekenler vardı, şimdi nerede o halay çekenler. Ama biz buradayız” 
 Milletten topladıkları vergileri 3-5 rantiyeciye verdiler. Sayın Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı geldiğinde sorun, 'Merkez Bankası’nın 128 milyar doları, damat nerede' diye. Biz başbakanlığı niye bıraktık biliyor musunuz, bunların gittiği yolu, yaptıklarını gördük ve 'yapmayın, etmeyin, yolsuzluklara buluşmayın' dedik. Hepsinin yakınları zengin oldu, yolsuzluğa bulaştılar. Bunlara uymayın. Bunlar gidecek. Milletin ahını alan hiçbir parti kalamaz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akepe'nin milli eğitim şube müdürü İzmir Marşı söyleyen çocuğun boğazını sıktı Türkiye'yi Sarsacak İfşalara Başladı: O holdingin %50'si onun Muharrem İnce'nin geçmişten örnekler vererek yaptığı konuşma dinleyenlerin tüylerini diken diken ediyor Skandal Ötesi. Çevirmede Durdurdukları Araçlarda Bulunan Vatandaşlara Tokat Üstüne Tokat Attılar.