Depremin ilk günlerini seyredip belediyeleri ve yardıma koşanları engellemekle geçirenler, O sıralarda Asrın felaketi diye video hazırlatıp bir nevi savunmaya geçmiş bile

4361 izlenme 14 Şubat 2023
Reklamlar
Depremin ilk günlerini seyretmekle geçirenler O sıralarda Asrın felaketi diye video hazırlatmış.
Tepkiler gelince hem hesabı hem de videoyu sildiler. İlk paylaşma tarihi 11 Şubat.

Serbestiyet adlı haber sitesi merak edilen o soruların cevabını bulmuş:
Felaketin ortasında “Asrın Felaketi” kampanyasını kim hazırladı?  
AK Parti, Kalyon Ajans'a hazırlattı  Ajansın sahibi, Bilal Erdoğan’ın liseden arkadaşı.

Gelen tepkilerden bazıları:

Daha soğuğa inat hayat mücadelesini sürdüren insanların sesleri geliyorken, gözyaşları bir gram azalmamışken, yüzbinler hala sokakta feryat ederken stüdyoya girip, şu kaydı yapıp “sorun bizde değil” propogandasına başlayan parti devleti
*
seslendiren mazlum kiper'i eskiden çok beğenirdim ama şimdi nerede iktidar propagandası var orada bunun sesi, irkiltiyor artık
*
Salıdan beri Hatay’daydım, şu acı gerçekle çok ağır yüzleştim.  Türkiye Cumhuriyeti bürün organlarıyla bir parti devletidir.   Devlet refleksiyle değil politik refleksle hareket ediliyor. Önce parti, sonra devlet bekası geliyor. İnsan denklemde üçüncü sırada.   Çok çok üzgünüm.
*
Video silindi ve asrinfelaketi hesabı kapatıldı. Ama bu rezaleti görmek herkesin hakkı!  İyi izleyin, çevredeki tüm ülkeleri depremden etkilendi diye saymışlar. Ama bilin bakalım hangisi yok? Depremden en çok etkilenen Suriye! Neden?
*
Asrın Felaketi hesabı silinmeden önce paylaştıkları video burada. Twitter için maksimum süre olan 140 sn.lik prodüksiyon yapılmış. Bunu daha kurtarma çalışmaları bile bitmeden kim yaptı ve hangi kaynaklarla yapıldı öğrenmek istiyorum. Kim bu kişiler?  
*
Bir anda bir hesap ortaya çıkıyor, devletin beceriksizliğini örtme çabasıyla prodüksiyonlu video ve grafikler paylaşıyor. Seslendirmede bile Mazlum Kiper var. İktidardan kişiler bunu yayıyor ama hesabın satın alındığı ve propaganda olduğu ortaya çıkınca apar topar kapatılıyor.
*
İmar afları, denetimsizlik, imar yasalarının uygulanmaması,rüşvet; zemin, kat yüksekliği ve beton kalitesine tam olarak uyulmaması yıkımın asıl sebebidir. Yıkılmayan binalar, camları bile patlamayan binalar nasıl oluyor da ayakta kalıyor? Koltuğunu düşünenler bu videoyu yaptırdı! 
*
 Daha enkaz altından cenazelerimizi bile tam olarak çıkaramamışken, bu neyi aklama telaşıdır? Bu size yakıştı mı? Zannedersin ki, yıllar sonra bir depremler tarihi belgeseli çekilmiş, sanatçımız da büyük bir onurla belgeseli seslendirmiş... İnsan can derdinde, tacir han derdinde.
*
Yazıklar olsun sana. Sesin titremeden, yüreğin sızlamadan bunu seslendirmek! Neden? Ne için ?  Ne için olursa olsun. Bunun bir açıklaması olamaz. Vicdansızlık bu. Kalpsizlik bu. Kepazelik bu.  Enkazın altında binlerce hayat sönerken.... Yuh sana....

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Asgari ücretle geçinebiliyor musunuz sorusuna bir vatandaşın verdiği ilginç cevaplar Erdoğan: 'Eskiden nerede fırın? çamaşır makinesi? bay Kemal, bay Muharrem bunları görmüyor musunuz ya ? Mhp'li genel başkan yardımcısından skandal sözler Akp'li tarım bakanının çiftçilere verdiği tavsiye şok etti.