İmamoğlu, akp Döneminde Saraya Tahsis Edilen Araçlar Hakkında Konuştu

525 izlenme 03 Mayıs 2021
Reklamlar
İmamoğlu, “Kamu kurumu, bir başka kamu kurumuna katkı sunabilir. Elbette bunun da bir vicdani oranı, sayısı vardır. Onu aşıyorsa, o da sorgulanmalıdır; o ayrı bir mesele. Ama onun ötesinde bir kulübe, bir derneğe, sıradan bir biçimde dağıtır gibi dağıtılması, hiçbir gerekçesi olmadan dağıtılması çok yanlış. Tablonun en kötü verisi, bir siyasi partiye bu kadar araç, 70-80 araç niye tahsis edilir? Bunu tarif etmek, tanımlamak mümkün değil. Kamu kurumunun malını, daha doğrusu 16 milyon insanın parasını çarçur etmektir, heba etmektir. Duyduğumuz kaygı zaten buydu aslında. 


İmamoğlu, ikinci kez göreve geldiğinde birçok aracın iki seçim arasında iade edildiğini, bazı verilerin yok edildiğini gördüklerini söyledi.  İmamoğlu “ Ve biz, bunlara ulaşamadık, erişemedik. Elimizde olan verilerle, kurum içindeki araştırmalarımızda ortaya çıkan rapor bu. Kaldı ki, bu işin soruşturmasını, incelemesi için valiliğe, neredeyse bir yıl önce yaptığımız bir başvuru var. Ne yazık ki bu başvurumuz da valilikçe reddedildi. Biz, mevcutta kurum içindeki elde ettiğimiz bilgiler üzerinden bu raporu oluşturduk. Bu derin bir israf kalemidir ve sorgulanması gerekir. Günün sonunda, bu suçu işleyenlerden de bu kamu zararının tahsil edilmesi gerekir” diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mansur Yavaş, öyle şeyler söyledi ki, Akp'liler bile hayran kaldı İĞRENÇLİĞİN TAVAN YAPTIĞI DAKİKA YUNAN BASININDA AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI Şanlıurfa'da yaşanan olayların ardından bir vatandaşın erdoğan'a seslenişi