Ekrem İmamoğlu, AKOM'da Önemli Açıklamalar Yaptı

442 izlenme 24 Ocak 2022
Reklamlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, megakent İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla mücadeleyi AKOM’da izledi. Kentin ana arterlerindeki trafik akışını canlı olarak kameralardan izleyen İmamoğlu, kurmaylarından çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Ekrem İmamoğlu ayrıca, gün içinde karla mücadele edilen bir çok noktaya ziyaretlerde bulunup görevlilerden bilgi aldı 
Daha önce yaptığı açıklamada İBB’nin 7421 personel, 1582 araçla sahada mücadele ettiğini belirten İmamoğlu, uyarıları dikkate alarak trafiğe çıkmayan İstanbullulara özel teşekkürlerini sundu.

Ekrem İmamoğlu, gündüz saatlerinde olduğu gibi akşam da AKOM'daydı. İstanbul'u etkisi altını alan kar yağışıyla ilgili denetimlerini gün boyu sürdüren İmamoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden günün ikinci canlı yayınını da yine AKOM'da gerçekleştirdi.

“Zor bir akşam geçiyor, bunun farkındayız” diyen İmamoğlu, İstanbul genelinde yoğun bir kar yağışı gözlenmekte olduğunu aktardı.

“İstanbul’un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı’yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var” diyen İmamoğlu, “Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü’nün içinden geçen Büyükçekmece’ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar” bilgilerini paylaştı.

İstanbul Valiliği'nin mesai saatini gün içinde 15.30'da sonlandırdığını ve AVM'leri kapatma kararı aldığını hatırlatan İmamoğlu, “Biz de bu vesileyle, aynı saatlerde insanlarımızın eve dönmesi ya da dışarıda kalmaması, mecbur kalmadıkça yola çıkmaması noktasında uyarılar yaptık” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Milletin malına zorla çöküş görüntüleri açık unutulan mikrofondaki konuşmaları akıllara getirdi. Gece yarısı Akşener'in evinin önünde toplanıp ''Sabrımızı taşırma'' diye tehdit ettiler Ekrem İmamoğlu'na Bir Tepki de Fenerbahçe başkanı Ali Koç'tan Bursa'da Ekrem İmamoğlu için Eşi Benzeri Görülmemiş Büyük İzdiham. Ezilme Tehlikesi Atlatanlar Oldu (4 farklı görüntü)