Ekrem İmamoğlu, O iftiracıya Hak ettiği Şekilde Cevaplar Verdi

1938 izlenme 10 Aralık 2021
Reklamlar
Ekrem İmamoğlu, belediyede terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişinin çalıştığı palavracıya yanıt verdi. Palavracı iftiracının hal ve tavırlarının psikolojik analize tabi tutulmasının gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar” dedi.

Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “En akıl dışı, sıra dışı, psikolojik analize de ihtiyaç olan bir konu” diyerek, Soylu’nun iddialarına değindi.

“Konu, TBMM’de konuştuğu, tavırları gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanı ile ilgili” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Ne demiş, İBB’de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor.

Bu Sayın Bakan’ın yaptığı ilk açıklama değil. İlk gün cevap vermeyi düşündüm, bekledim. Dün de bekledim; niye? Sokakta gezen, bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz, bekledim ki herhalde gelip onlara alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesi ise gelip tutuklamaları gerek” dedi.

İmamoğlu, iftiracının psikolojik durumuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti:

“Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Bu hem Meclis’teki tutumu, tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri yüzünden ben buradan çağrı yapıyorum. Bu önerim ciddiye alınsın istiyorum; bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye’nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim İçişleri Bakanlığı’mız tehlike altındadır.

Daha önce de İBB’ye yönelik saçma sapan hamleleri olmuştur. Ama bu normal değil. Ciddi bir muayeneye tabii tutulmalıdır.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir vatandaşın sokak röportajında hükümeti eleştirip E. İmamoğlu'na oy vereceğini açıkladıktan sonra gözaltına alındığı anlar sosyal medyada gündem oldu. Atını senatör yapan imparator örneğini verince yandaş kanalın çömez sunucusu, konuşmacıdan sürekli düzeltme yapmasını istedi. Akp'den Temmuz ayında Asgari Ücrete Zam Sinyali Tarihi tanığın anlatımıyla: Ekmeğe zam yapın diyenlere, Atatürk'ün cevabı