Ekrem İmamoğlu, yalanları deşifre ederek sordu

189 izlenme 28 Aralık 2022
Reklamlar
Ekrem İMAMOĞLU :Mevlut UYSAL ve Vali dönemindeki aynı eksiklerle suçlanıyoruz! Ama o raporda yalnızca Ekrem İMAMOĞLU ve onun yöneticileri suçlanıyorsa, gök kubbeyi başınıza yıkarız!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşananların iç yüzünü anlatmak için kameralar karşısına geçen İmamoğlu, kendilerinin 'güvenlik soruşturması' ve 'arşiv araştırması' yapmamakla suçlandığı dönemde Anayasa Mahkemesi'nin 'yasak' kararı nedeniyle ellerinin kollarının bağlı olduğunu söyledi; iktidar partisinin idarede olduğu dönemde yapılan işe alımlara değindi.

AKP'li selefi Mevlüt Uysal ve mevcut İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın aktif olduğu süreçte işe alınanlar arasında 'silahlı terör örgütü üyesi', 'silahlı terör örgütü yöneticisi' bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, üstelik bu kişiler için arşiv araştırması yapmaya da gerek olmadığını, doğrudan e-Devlet'ten alınan adli sicil belgesinde yazdığını söyledi.

İmamoğlu, bu ikisi de dahil önceki dönemde işe alınan ve ağır suçlamalarla hüküm giyen birçok kişinin kendileri tarafından işten çıkarıldığını söyledi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi. 

'ARKADAŞLARININ BAŞINI YAKTIN'
"Bize yaptığı suçlamaların bir kaynağı var ise, aynı suçu Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da işlemiştir" diyen İmamoğlu, "Bakan Bey, kendi yaptığın hatalarla partili diğer arkadaşlarının da başını yaktın haberin olsun" ifadesini kullandı.

'RAPORDA UYSAL VE YERLİKAYA YOKSA GÖK KUBBEYİ BAŞINIZA YIKARIZ'
Savcılığa sunulan 500 küsur sayfalık raporun henüz kendilerine ulaşmadığını belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Duyumlarımıza göre bu raporda hakkında işlem yapılması istenen kişiler sadece ve sadece ben ve benim dönemimde eski / yeni yönetici arkadaşlarım. Eğer savcılığa sunulan raporda eski başkan Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi ve onların yöneticileri hakkında da işlem talep edilmişse bir lafım yok. Unutmayın, altını tekrar çiziyorum. O raporda sadece İmamoğlu ve onun yöneticileri suçlanırsa gök kubbeyi başınıza yıkarız."

SOYLU'YA: 'SİZ DE Mİ TERÖR ÖRGÜTÜNE JEST YAPTINIZ?'

İmamoğlu, Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine yönelttiği 'terör örgütü üyelerine jest yapıyorlar' suçlamasına da değindi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın kardeşinin 2016'dan bu yana FETÖ üyeliği nedeniyle firari olduğunu hatırlatarak "6 yıldır yaz tatiline bile gelemez olduğunu biliyoruz. Çataklı'yı 2018'de yardımcınız olarak atayınca siz de bir FETÖ iltisaklısının yakınına jest mi yapmış oluyorsunuz? Çataklı'nın firari kardeşi nedeniyle FETÖ iltisaklısı olmasından yola çıkarak bu göreve getirilmesi, sizin de terör örgütüne yaptığınız jest midir?" diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tayyip'e Gece Yarısı Soruları SON DAKİKA! CUMHURBAŞKANI ADAYLARI AÇIKLANDI Yandaş kanalın Chp'ye saldırmaktan sorumlu döneği yine saçmaladı METROBÜSTE BAĞIRA ÇAĞIRA EZAN OKUYUP NAMAZ KILDI