All News
25 Ocak 2018 ( 1824 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan, 1991'de HEP'le birlikte 'Savaşa Hayır' diyordu

Bursa'da konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada " Bu PKK’yı PYD’yi YPG’yi hiçbir tanesi kalmayıncaya kadar bunların işini bitireceğiz. Sakın ha bu çağrıya kanıp da sokaklara çıkmaya kalkışanlar olursa bedelini çok ağır öderler. Bu bir milli mücadeledir kaşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz bu böyle bilinsin." diyerek operasyona karşı protesto çağrısı yapan HDP'ye de gözdağı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'şehit de olur kan da akar' dediği Afrin Operasyonu için aralarında eski bakan, oyuncu, yazar, yönetmen ve gazetecinin de bulunduğu 170’i aşkın isim operasyonun durdurulmasını talep eden ortak bir mektubun altına imza atarak başta AKP’li milletvekilleri olmak üzere Meclis’teki tüm vekillere gönderdi.

 Savaşa karşı çıkanlara 'Enselerinize bineriz' diyen Erdoğan, Refah Patisi (RP) İstanbul İl Başkanı olduğu 1991 yılında ABD'nin Irak'a yönelik Körfez Savaşı'na karşı çıkmış ve muhalefet partileri ile birlikte ortak açıklama yapmıştı.

 1 Mart 2003'te ABD'nin Irak işgali için tezkerenin TBMM'den çıkması için yoğun çaba harcayan Erdoğan'ın 1991'de ABD'nin Irak işgaline karşı durduğu basın açıklaması 29 Ocak 1991 tarihli Cumhuriyet gazetesinde şu haberle yer almıştı:

 "Muhalefetten ortak eylem"

8 muhalefet partisinin il başkan ve yöneticileri, 2 şubat cumartesi günü Şişli Abidei Hürriyet Caddesi'nde "Barış Yürüyüşü" adı altında ortak bir eylem yapmayı kararlaştırdılar. Parti temsilcileri, yürüyüşle ilgili olarak başvuru belgesini birlikte İstanbul Valiliğine verecekler. RP İstanbul İl merkezinde bir araya gelen SHP İl Başkanı Ercan Karakaş, DYP İl Başkan Yardımcısı Recai Dıblan, RP İl Başkanı Tayyip Erdoğan, HEP İl Başkanı Osman Özçelik, SBP MKYK üyesi Yusuf Işık ve Erol Kızılelme, SP İl Başkanı Mustafa Birçek, TBKP İl Başkanı Zeynep Vardal ile Yeşiller Partisi üyesi Türksan Başer Kafaoğlu, ülkenin savaşa sokulmaması ve barışın sağlanması yolunda parti genel merkezlerine de "ortak tavır" önerisi götürmeyi kararlaştırdıklarını açıkladılar. Daha önce SHP İl Başkanı Karakaş'ın konuyla ilgili çağrısı doğrultusunda dün ikinci kez bir araya gelen parti temsilcileri, Türkiye'nin sıcak savaşa sokulmaması konusunda görüş birliği içinde olduklarını belirttiler. Parti il başkanları, ortak gazete ilanları, ortak bildiriler ve ortak mitingler düzenlenmesi üzerinde de anlaştıklarını bildirdiler.

 "SAVAŞA HAYIR" DEMEK O ZAMAN DA YASAKTI

Aynı tarihli Cumhuriyet sayfasında, Milkiyeliler Birliği tarafından düzenlenecek olan muhalefet liderleri Erdal İnönü, Süleyman Demirel ve Necmettin Erbakan'ın konuşacağı Körfez Savaşı paneli, Ankara Valiliği tarafından "kamu düzenini bozabileceği" ve "milli güvenlik gereklerini ihlal edebileceği" gerekçesi ile iptal edilmesine Erdal İnönü ve Süleyman Demirel'in gösterdikleri tepki ve buna karşılık İHD'nin önerdiği "100 bin kişilik miting" teklifi ile Ankara Güvenpark'ta "Savaşa Hayır" eylemine katılanları gözaltına aldığı haberi de yer alıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'na Açılan Davadan El Çektirilen Hakim Yakınlarına Anlatmış Akepe'nin Sağlık Bakanı, Pandemi ile İlgili Yapılan Toplantıya Ekrem İmamoğlu'nu Çağırmayarak Yok Saydı Geri Dönen Tren Olayını Ortaya Çıkaran Sendika Üstü Örtülmek İstenen Skandalın Ayrıntılarını Açıkladı Yeni asgari ücreti bilen yandaş şimdi de emekli maaşlarına gelecek zammı yazdı