All News
13 Mart 2018 ( 371 izlenme )
Reklamlar

Fakıbaba açıkladı: İhtiyaçtan değil siyasi nedenlerden alıyoruz

Fakıbaba Rus etini açıkladı: İhtiyaçtan değil siyasi nedenlerden alıyoruz !

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Rusya'dan ithal edilecekle etle ilgili sözleri çok konuşulacak. Alınan etin ihtiyaçtan kaynaklanmadığını belirten Fakıbaba, siyasi nedenlerden kaynaklı bir alışveriş olduğunu itiraf etti.

Türkiye son dönemdeki Rusya ile yakınlaşması ve uçak krizi nedeniyle ikili ilişkilerde kimi zaman tavizler verdi. Türkiye, S400 savunma sistemlerinin alınmasından Rusya'dan buğday alımına kadar birçok ithal ürüne kendini bağımlı hale getirdi. En son yaşanan Rusya'dan et ithal vakasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ağzından et ithalatının nedenini ağzından kaçırdı. Fakıbaba, Türkiye'nin et ihtiyacından değil, genelde siyasi olarak ithalat yapmak durumunda kaldığını belirterek "Ülkeler bazen siyasi olarak birbirleri ile alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar" dedi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Rus şirketlerinin ürettiği kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin Türkiye'ye ihracatının en yakın zamanda başlamasını beklediklerini açıklamasının ardından konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Fakıbaba, "Süt ile ilgili olarak süt fazlalığımız var. İthalat olacak mı şu anda bilmiyorum. Ülkeler bazen siyasi olarak birbirleri ile alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar" diye konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre. Fakıbaba, "Sütü ve su ürünlerini ilk defa duyuyorum. Siyasi bir karar varsa bunun arkasında şu anda bilemiyorum. Genelde ülkelere gittiğimizde ithalat ve ihracat şeması ortaya çıkıyor. Ülkelerle bir yerde anlaşmak zorunda kalıyorsunuz. Süt ve su ürünleri ile ilgili bilmiyorum ama et ile ilgili konuşulduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ahmet Davutoğlunun okuldan attırmak istediği kadın Google'a mühendis oldu . Akepe'li yöneticiden itiraf: ''Seçimi bugün yapsak İmamoğlu kazanır'' Cüneyt Arkın, anılarını yazdı; Orhan Gencebay küplere bindi Akepe'nin bakanı 'Tayyip Erdoğan müdafaası, Gazi Mustafa Kemal müdafaasıdır'