Adana'da "suç örgütü kurmak" iddiasıyla gözaltına alınan Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul ile birlikte 28 kişi adliyeye sevk edildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla Furkan Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak'ta Adana, Niğde ve Elazığ'da 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, ilk etapta kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 vakıf yöneticisi ve sorumluları gözaltına alınmıştı.
Daha sonra devam eden operasyonlarda 7 kişi daha gözaltına alınmıştı. 28 zanlı emniyette sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.
Adliyeye ilk önce Kuytul alındı. Zanlıların savcılıkça ifadelerinin alınmasına başlandı.
Zanlıların yaklaşık 4 saat boyunca savcılıkta ifadeleri alındı.
Savcı ifadeyi aldıktan sonra aralarında Kuytul'un da bulunduğu 25 kişiyi tutuklanma talebiyle 3 kişiyi de adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti.
Mahkemeye sevk edilen 28 kişiden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5'i tutuklandı.
Bir sosyal medya kullanıcısı en son akp'ye yanaşan her devrin adamının tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmüş.2248 izlenme
Davutoğlu: Bu kıştan özellikle endişeliyim, ekonomik koşullar bağlamında bazı olaylar olabilir41 izlenme
TBMM Şeref Kapısına Tayyip'in Posterini Astılar743 izlenme
Togo Kuleleri için yıkım kararı54 izlenme
Muharrem İnce: Buradan açıklıyorum Erdoğan dün akşam.5867 izlenme
iddia: Kılıçdaroğlu istifa ediyor! MYK'da görevi Muharrem İnce'ye devretmek için kurultay çağrısı yapacak2376 izlenme
BDDK bankaları acil olarak toplantıya çağırdı166 izlenme
Kaftancıoğlu’nun yazdığı iddia edilen tweetlerin çoğu sahte çıktı!17327 izlenme
Fakirlerin çocuklarını İmam Hatip’e zorlayan tayyip, torununu Amerikan Kolejinde okutmuştu
Marmaris'te Geçtiğimiz Yıl Yaşanan orman yangınları maden işletme izinleri verilen bölgelerde çıkmıştı.
AB, Macaristan'la enerji yaptırımlarını görüşeceğini belirtti
İddiaya göre, Fahrettin Koca eşyalarını toplamış