All News
11 Ocak 2022 ( 6232 izlenme )
Reklamlar

Ekrem İmamoğlu'na limon kumpası kuran isimler belli oldu

İmamoğlu'na limon tezgahı kuran isimler belli oldu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Mersinli üreticilerin elinde kalan 100 ton limon u satın alarak İstanbul'da ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını karalamak için çarpıtma haber yapan muhabir ve kullandığı figüran deşifre oldu.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs kısıtlamaları yüzünden mahsülü dalda kalan Mersinli üreticilerden 100 ton limon alınarak İstanbul'da ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını duyurmuştu.

Bir kameraman ve üretici olduğu iddia edilen birinin Ekrem İmamoğlu’nun satın aldığı limonlarla ilgili gerçekleri yansıtmayan, kurgu haber yapmaya çalışmalarının görüntüleri ortaya çıktı.

“ÇİFTÇİ” DEĞİL, FİGÜRANMIŞ

Haberi yapan kameraman ve haberde röportaj yapılan sözde çiftçinin kimlikleri ise sosyal medyada kısa sürede deşifre edildi.



Taylan Kulaçoğlu, ortaya çıkan videoyla ilgili önemli bilgiler verdi. Kulaçoğlu sosyal medya hesabından, “Bu A Haber kadar, sahtekâr, ahlaksız komplocu bir kanal dünya tarihinde yok, olamaz da.. Zaten televizyon kanalı değil, kanalizasyon kanalı. Bakın İBB başkanı @ekrem_imamoglu’na komplo kurarken nasıl da suç üstü yakalanıyorlar” paylaşımında bulundu.



“KAMERAMAN AHABER’E ISMARLAMA HABER YAPAN BİRİ”

“Bu kameramanı ve yanındakinin kim olduğunu buldum” diyen Kulaçoğlu, görüntülerdeki kameramanın Mustafa Dölek olduğunu ve 24Haber, AHaber gibi kanallara ısmarlama haberler yaptığını söyledi Röportaj yaptığı kişinin de Ömer Tunçel isminde bir figüran olduğunu, çiftçi olmadığını belirtti. Kulaçoğlu, “Mahmut Dölek adlı Kameraman, kanal 24, Ahaber, ATV gibilere ısmarlama haber yapmanın yanı sıra, Diriliş medya adlı haber sitesinden de yalan yanlış haber yapmasıyla biliniyor. Hatta bu yüzden de bıçaklanmış. Ömer Tuncel de AKP’den nemalanan, Akdeniz adlı ajansta çalışan figüran” ifadelerini kullandı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise "Röportajı veren Ömer Tuncel, kameraman da Mahmut Dölek, ikisi de koyu Akp'li. Mahmut Dölek yerel haberleri Ethem Sancak'ın 24 Tv'sine satıyor, ifşa olmasaydı bunu da satacaktı büyük ihtimal. " diyerek sipariş kurgu haberin aktörlerini deşifre etti.

Mersin’de bulunan yerel Diriliş Erdemli isimli gazetede muhabir olarak çalışan Mahmut Dölek’in daha sonra ortaya çıkan fotoğraflarında AKP’li olduğu anlaşıyor. Bir fotoğrafında ise oy pusulası ile poz veren Dölek, diğer bir karede ise AKP Erdemli İlçe Başkanlığı’na ait bir yerde masada otururken görülüyor.

Krttv

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Soru Soran Chp'li gence Silah Çektiler 'Vefa Yardım Grubuna saldırı' Diye Algı Yaratmaya Çalışıyorlar Gazeteci Merdan Yanardağ'dan Şok İddia ''Kılıçdaroğlu'na suikast düzenleyecek bir grup Türkiye'ye girdi'' Erdoğan'ın her fırsatta söylediği ''Bedava sağlık'' palavrası çöktü : 14 noktada para ödüyoruz .. Aksoy Araştırmanın Son Anketi Yayınlandı.