All News
01 Haziran 2022 ( 672 izlenme )
Reklamlar

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tayyip'e Gece Yarısı Soruları

KILIÇDAROĞLU'NUN ESKİ BİR KONUŞMASI  ⬆   ⬆   ⬆


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beklenen açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Bak Erdoğan, sorularına açık ve net yanıtlar verdim. Şimdi bakalım sendeki yüreğe… Cevaplamaya bir türlü cesaret edemediğin sorularımı aşağıya bırakıyorum' diyen Kılıçdaroğlu, tayyip'e 10 tane soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu'nun tayyip'e yönelttiği sorular şöyle:

1 Damadın 128 milyar doları arka kapıdan, düşük kurla kimlere sattı?

2 Avrupalıların hayat kalitesi korunsun diye, Türkiye'yi milyonlarca sığınmacı ve kaçakla doldurdun, huzurumuzu bozma pahasına mahallelerimizi sattın. Bu talimatı sana kim, ne karşılığında verdi?

3 33 şehidimizin katilinin kapısına gidip dakikalarca bekledin. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi etrafa gülücükler saçtın. Sana hakaret eden kişinin ayağına gidip mektubu 'takdim' ettin, 'Hamd olsun gündeme gelmedi' dedin. Neden bu kadar eğiliyorsun? Hakkında ne biliyorlar?

4 Ekonomiyi batırdın. Şakası bile kötüyken kendini ekonomist ilan edip, milyonlarca gencimizi işsiz bıraktın, Türkiye'yi %157 enflasyona mahkum ettin. Hiçbir aklı başında ekonomistin seninle çalışmak istemeyişini nasıl açıklıyorsun?

5 Paravan vakıflar aracılığıyla çocukların, yüzlerce milyon doları birbirine gönderiyor. Yurt kılıfı altında Manhattan'dan gökdelen inşa ediliyor, çiftlikler satın alınıyor. Ailece bir araya geldiğinizde, birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Hep merak etmişimdir bunu.

6 İçişleri Bakanın ne kadar mafya, uyuşturucu baronu varsa fotoğraf çektirirken, sokakları mafyanın kontrolüne geçirdiniz. Bu örgütlerden beklentiniz nedir? Neden hepsi sokağa salıverildi?

7 Rahip Brunson'ı teslim ettikten sonra Kaşıkçı'yı da sattın. Ülke itibarını konsolosluk bahçesine gömdün. Neden katile koşa koşa gittin? Ondan ne bekliyorsun? Sana beklediğini verecekler mi Erdoğan?

8 SADAT'ın Asrika planlarına katılıyor musun? 15 Temmuz'da kaybolan silahların, bu paramiliter yapının elinde olduğunu biliyor musun? Onlara bu rolü kim verdi? Evinde Adnan Tanrıverdi ile ne konuştunuz? Bekledikleri Mehdi kim?

9. Müzik ve dil yasakları ile gençleri kışkırtmanın, toplumsal çatışma yaratmanın mı peşindesin? Peşinen söyleyeyim, yemezler.

10. NATO'ya atıp tutuyorsunuz. Ben NATO'nun gerekliliğine inanıyorum. NATO'dan çıkmak yerine yabancı askerleri topraklarımızdan Çıkaralım diyorum, var mı sende o yürek? Getirebilir misin bunu Meclis'e?

Kılıçdaroğlu; saat 21:19'ta yaptığı sosyal medya paylaşımında Erdoğan'ın bugün AKP Grup Toplantısı'nda kendisine yönelttiği 10 soruyu tek tek yanıtlamış ve Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine "sürtük" ifadesiyle hakaret etmesine tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu; saat 23:00'ü işaret ederek bu sefer kendisinin Erdoğan'a 10 soru soracağını söylemiş, daha önce "Bir Kaçış Planının Anatomisi" başlıklı açıklamasının ardından AKP'li isimlerin a Haber'e bağlanarak peş peşe açıklama yapmasına göndermede bulunarak "Danışmanlarını ve doktorlarını çağır, saat 23.00’te ben de sorularımı soracağım. aHaber’i de mutlaka ara, hazır ola geçsinler. Derin derin nefes al, bakalım yanıt verecek yüreğin var mı…" ifadelerini kullanmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şimşek: 14 yıl daha böyle yönetirsek Avrupa ile arayı kapatıyoruz Suruç’ta akepe’li vekilin korumaları kendilerine tepki gösteren esnafa ateş açtı, çatışma çıktı: 5 ölü, 9 yaralı Mansur Yavaş'tan C.Başkanlığı için İsmini Söyleyen Ümit Özdağ'a Tepki Gelecek Partisi Konya'ya gidecek olan Erdoğan'a hoş geldin pankartı: Davutoğlu'nun memleketine hoş geldiniz