Akp'li içişleri bakanının hakkında soruşturma açtırdığı Tunç Soyer konuştu.

361 izlenme 24 Kasım 2023
Reklamlar
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamalarında yaptığı konuşmadaki sözleri gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı.  Soyer, söz konusu açıklamasında; “100 yıl önceydi bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular” demişti.  İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin 16 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, Soyer’in “Osmanlı Devleti ve yöneticilerini hedef gösterdiği”, “kişinin hatırasına hakaret” ettiği “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ettiği” iddia edilmişti.
Tunç Soyer bu soruşturmaya cevap verdi: 

Bizim için 100 sene önce saltanat defterleri kapandı, Cumhuriyet başladı.   1Bizim için 100 sene önce saltanat defterleri kapandı, Cumhuriyet başladı.   100 senedir de onun ışığında bu topraklarda huzur ve refah içinde yaşıyoruz.  Dayanışma için yanımızda duran CHP’li yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Cumhuriyet ilelebet… yaşıyoruz.  Dayanışma için yanımızda duran CHP’li yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Cumhuriyet ilelebet.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir çok şarkıcının bir araya gelerek Cumhuriyet'in 100. Yılında Atatürk'e ithafen yeniden yorumladıkları şarkı takdir topladı Bir tv kanalında Chp'ye ayrılan süre sosyal medyada gündem oldu Bahçeli Akşener'i yine tehdit etti: "Ya dilini koparır, ya elini kırarız" Adam kazandı Partisi genel başkanının hedefinde sürekli ve sadece CHP ve millet ittifakı var.