Önceki dönem Kılıçdaroğlu destekçisiydi, şimdi de Özgür Özel yanlısı olmuş. ''2028'de Özgür Özel'e dikkat edin'

571 izlenme 06 Mayıs 2024
Reklamlar
Bir önceki dönem Kılıçdaroğlu destekçisi olan ve Özgür Özel'le girdiği yarışta da Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Mustafa Sarıgüle soruluyor:
Gönlünüzden geçen 2028 adayı kim?
Mustafa Sarıgül: Siyaset uzun vadeli bir şey, bakarsın hiç umulmayan bir adam bir şey yapar ve marka olur, onun için daha çok erken ama Özgür Özel’e dikkat edin.
-
Konuyla ilgili olarak sosyal medya yazarı Erdoğan Egeli şunları yazmış:

Medyanın nerdeyse %95'ini kontrol eden akp'ye karşı, CHP'nin bazı kanalları destekleyeceği ya da sahipleneceği yıllar önce dile getirilmişti ve bu doğru bir karardı.
KRT tv. onlardan biriydi ve kültür kanalıyken haber kanalına çevrilmiş ve perde arkasında Tuncay Özkan'ın yönettiği söyleniyordu.
Tam CHP kongresine giderken, Özgür Özel ile K. Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı kongreye bir kaç hafta kalmışken, birdenbire KRT tv. nin satılacağı haberleri çıktı.
Tahmin olarak, ''kongreyi kaybedersek, kanalda gitmesin'' diye bir operasyon olduğunu düşünüyorum.
Satın alacak kişinin Sarıgül olduğu söyleniyor o ise reddediyordu, neticede kanal satıldı ya da satılıyormuş gibi yapıldı, alan kişi Sarıgül değil ama ne tesadüfse, kapattığı partisinde yardımcısı ve çok yakınında olan bir şahıs.
Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu destekçisi olduğu bilinen bir şey, hatta Kılıçdaroğlu kongre salonuna girerken yanı başında Sarıgül'ün oğlu ''halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları atıyordu.

Kanal bunlara geçtikten sonra yayın çizgisi tamamen değişti, yandaş kanallarda bıkılmış suratlar KRT tv de boy göstermeye başladı, hatta kanalda program yapan bir çok kişi ayrıldı ve ayrılmaya devam ediyor.
Çok daha ilginç bir durum var: Hatırlayanlar olacaktır, Belediye seçimleri öncesi Ekrem İmamoğlu'nu yayına çıkarmayan kanal, akp'nin İBB adayını çıkarıp bol bol propaganda yaptırmıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun kaybetmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar, yandaş kanallarda yeralan bütün iftiralar aynen KRT tv de de gösterildi.

Ve kanal satıldıktan ya da satılıyormuş gibi yapıldıktan sonra RTÜK'ten neredeyse hiç ceza almamaya başladı.

S. Peker, Sarıgüllerin Mehmet Ağar gibi karanlık kişilerle yakınlıklarını anlatmıştı, bu bile bir çok konuda ipucu vermiyor mu?
Sarıgül Erzincan vekili, geçtiğimiz aylarda İliç'te yaşanan maden kazasında oraya ilk gidenlerden biriydi, peki bu facianın yaşanmasına neden olan akp'yi en ufak bir şekilde eleştirdiğini duydunuz mu?
Akp'yi eleştirdiğini pek duyamazsınız ama internette araştırırsanız, malum şahısa 'dünya lideri' gibi bir çok övgüsünü dinleyebilirsiniz.
C. Başkanlığı ve CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Sarıgül'ün şimdi de 2028 için Özgür Özel'i işaret etmesi ne kadar anlamlı değil mi?

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Lübnan'ın sınır dışı ettikleri de Türkiye'ye girmeye başladı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün net görüntüleri... Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük edepsizlik Binali Yıldırım: ' Sayım işlemi tamamlandığında işin değişeceği kanaatindeyim '