Anasayfa
11 Ocak 2022 ( 7810 izlenme )
Reklamlar

Özdağ: Mültecilerle Ülkemizde İç Savaş Çıkaracaklar

Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülke için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, “Türkiye’de bir Kürdistan kurmak için, iç savaş çıkarmak için Suriyeli sığınmacılardan istifade etmek istiyorlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye’de yaşayan Suriyeliler yüzünden karşı karşıya kalabileceğimiz sorunlar hakkında bir basın açıklamasında bulundu.Açıklamada Uluslararası sistemin Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de kalmasını istemelerinin sebebi olduğunu dile getiren Ümit Özdağ, “Suriye’den özellikle de kuzey Suriye’den 5 milyon Suriyelinin Türkiye’ye taşınması ilk aşamada onların boşalttıkları yerin PKK’nın eline geçmesini ve orada bir PKK’istan kurulmasını kolaylaştırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye göç eden Suriyeliler nedeniyle PKK’nın genişlemesinin önü açıldığını belirten Özdağ, “Emperyalizmin Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istemesinin birinci nedeni, Suriye’nin kuzeyinde kurulması hedeflenen PKK’istan’ın önündeki Arap etnik duvarını yıkmaktır. Ne yazık ki, AKP öngörüsüz Suriye siyaseti ile PKK’istan’ın kurulmasına yardımcı olmaktadır.

Bir yandan Beşar Esad’ı devireceğim diyerek, merkezi otoriteyi zayıflatıp PKK’ya yardımcı olmakta, diğer yandan PKK’nın işgal ettiği bölgelerdeki ve çevre bölgelerdeki insanları Türkiye’ye alıp PKK’nın bu bölgeleri elinde tutmasını kolaylaştırmaktadır” dedi.Özdağ, emperyalizmin Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istemesinin ikinci nedenin ise gelecek on yıllarda Türkiye’de bir Kürdistan kurmak için iç savaş çıkarmak için Suriyeli sığınmacılardan istifade etmek olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin bu gerçekleri gördüğünü ve Türk milletini uyarma görevinin bulunduğunu söyleyen Özdağ, sözlerine şu şekilde devam etti:“İYİ Parti bu gerçekleri görmekte ve Türk milletini uyarmaktadır. İYİ Parti’nin hedefi, vatanlarından ayrılan/ayrılmak zorunda kalan biçare Suriyeliler değildir.

İYİ Parti ve İYİ Parti’yi kuran Türk milliyetçilerinin, vatanseverlerin hedefi, emperyalizmin Türkiye’yi bölme projesini tarihe gömmektir”“Saray ve yandaşlar, İYİ Parti’nin Türk Milletinin talebi olan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri talebini gündeme taşımasından çok rahatsız oldular. Ancak İYİ Parti Türkiye’nin kolay vatan olmadığını bilen insanlar tarafından kurulmuştur. Yahya Kemal Beyatlı, Madrid’de büyükelçi iken bir konferans verir. Türkiye’nin nüfusunun 66 milyon olduğunu söyler.

Konuşmanın sonunda bir İspanyol dinleyici “Sayın büyükelçi, bildiğim kadarı ile Türkiye’nin nüfusu 16 milyon” diye müdahale edince, Beyatlı, “50 milyonda toprağın altında yatan var” cevabını verir. Özetle, İYİ Parti’nin vatandaşlık anlayışı 250 bin dolara verilen vatandaşlık değil, şühedaya yani şehitlere saygıya dayanan vatandaşlıktır”“İYİ Parti, Suriye’nin boşaltılarak emperyalizmin kuklası PKK’ya teslim edilmesine direnecektir.

İYİ Parti Türkiye’de bir iç savaş sosyolojisinin oluşturulmasına, milli ve kültürel kimliğimize suikast yapılmasına izin vermeyeceklerdir. Suriyeli sığınmacılar üzerinden hem Türkiye’ye hem Suriye’ye yapılmak istenen suikasti engelleyeceğiz. Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık değil, Suriye’de geri dönebilecekleri bir vatan vereceğiz”

Özdağ ayrıca Öncüpınar Geçici Barınma Merkezi’nin de kapatıldığını ve buradaki Suriyelilerin kişi başı bin 750 TL verilerek gönderildiğini de belirtti.

Barınma merkezinde yaşayan 15 bin kişinin çevre kamplara yada çevre illere gönderildiğini söyleyen Özdağ, Suriyeli mültecilerin ‘serseri mayın’ gibi dağıtıldığını belirtti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu için 'Devletten aldığı maaş dışında tek kuruş kazanmamış' diyeli 3.5 yıl oldu ABD'den çifte standart! F-16 satış kısıtlamasının ardından S-400 ler içinde kısıtlama geldi! Mültecilere yapılan yardımlara halk tepki gösterdi Bir şirketin Cumhuriyet bayramı için yayınladığı video rekorlar kırdı