RTÜK'ün CHP'li üyesi, provokatörün kendisi hakkındaki bu sözlerine dava açacağını duyurdu.

3058 izlenme 15 Ocak 2023
Reklamlar
RTÜK'ün CHP'li üyesi provokatörün kendisi hakkındaki bu sözlerine dava açacağını duyurdu.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, bu sözlere dava açacağını duyurdu.  "Rasim Ozan Kütahyalı’ya bu videodaki sözlerinden dolayı tazminat davası açıyorum. Kazanacağım tazminatı  CagdasYasamDD ve KumpasDer e bağışlayacağımı şimdiden ilan ediyorum.  Bildiklerini artık mahkemede anlatır kirli ağız!" ifadelerini kullandı.

Ahmet Çakar, Japon şarkıcı ve oyuncu Saori Yuki’nin 1970 çıkışlı ‘You, Night And Music’ adlı uzunçalar albümünden ‘Suki Yo’ şarkısını söylemişti.   Söz konusu şarkının ismi Türkçe bir küfre benzediği için daha önce programda alay konusu olmuştu.  

Rasim Ozan Kütahyalı da şarkıyı söylemesi için Çakar’a yaptığı tezahüratta şarkının ismi yerine küfrü direkt söylemişti. 
Daha sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla inceleme başlatıldığını bildirmişti. 

İnceleme sonunda Beyaz TV’ye reklam gelirinin yüzde 3’ü oranında para cezası kesti.  RTÜK üyesi İlhan Taşçı söz konusu cezayı şu sözlerle duyurmuştu: “RTÜK, şikayet dilekçemiz üzerine Rasim Ozan Kütahyalı’nın ‘kirli ve düzeysiz’ dili nedeniyle Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 para cezası verdi.” Taşçı, öncesinde yazdığı şikayet dilekçesini de paylaşmıştı.  

Kütahyalı ise karar sonrasında çıktığı yayında Taşçı’yla ilgili “Bizi şikayet eden, ben onun plakasını, her şeyini bilirim. Şimdilik karışmıyorum. Şimdilik bir şey demiyorum” demişti. Taşçı, Kütahyalı’nın bu sözleriyle ilgili tazminat davası açtığını duyurdu.
Adı geçen şahıs nedense(!) levent Kırca'nın bir parodisine gönderme yaparak suçsuz olduğunu ima etti, Halk tv. ye mimik cezası bile verildiğini görmezlikten gelerek, özgürlüklerin olduğu dönemden örnek vermesi tepki çekti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fenerbahçe'nin Türkiye'ye giriş yaptığı dakikalar ve bir gazetecinin çok ilginç yorumları Bir Anne Ağlayarak Duyulmasını İstediği gerçekleri haykırıyor. Her Fırsatta E. İmamoğlu'na saldıran şahıs, sorulan soruya cevap bulamayınca lafı eveleyip geveledi. Erken seçim iddiası gündeme bomba gibi düştü! Tarihinde özel bir anlamı var.