Sadat başkanı: ''15 Temmuz'dan sonra ne istediysek oldu''

11902 izlenme 27 Mayıs 2023
Reklamlar
akepe’ye yakın İslamcı eski askerler tarafından kurulan özel güvenlik şirketi SADAT’ın başındaki isim olan emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 15 Temmuz’dan sonra TSK’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırmanın tam olarak kendilerine yaradığını ve istedikleri bir çok şeyin bu yapılandırma sürecinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.


Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Güvenlik Politikaları Kurulu üyeliğine atanan SADAT’ın başındaki Tanrıverdi, yine islamcı askerlerce kurulmuş olan ASDER isimli kuruluşun etkinliğinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’dan sonra TSK’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırmanın tam olarak kendilerine yaradığını ve istedikleri bir çok şeyin bu yapılandırma sürecinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.

15 Temmuz’dan önce Anayasa Komisyonu’na Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırmasıyla ilgili tespitlerin yer aldığı bir anayasa teklifi sunduklarını belirten Tanrıverdi, darbe girişiminden sonra bu teklifte sundukları her şeyin yerine getirildiğini belirtiyor.

alıntı: ABC

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eşi ve Çocuğunun Yanında Sürücüye vahşice saldırdılar Gericiler bu tip görüntüleri paylaşıp 'Geliyor gelmekte olan' diyerek hilafeti işaret ediyor. Afyonkarahisar Antalya karayolunda bir otobüs su kanalına devrildi. ölü ve yaralılar var Kul hakkı yediği görüntülere yansıyan akp'nin adalet bakan yardımcısına tepki yağıyor.