Sadat başkanı: ''15 Temmuz'dan sonra ne istediysek oldu''

12664 izlenme 27 Mayıs 2023
Reklamlar
akepe’ye yakın İslamcı eski askerler tarafından kurulan özel güvenlik şirketi SADAT’ın başındaki isim olan emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 15 Temmuz’dan sonra TSK’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırmanın tam olarak kendilerine yaradığını ve istedikleri bir çok şeyin bu yapılandırma sürecinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.


Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Güvenlik Politikaları Kurulu üyeliğine atanan SADAT’ın başındaki Tanrıverdi, yine islamcı askerlerce kurulmuş olan ASDER isimli kuruluşun etkinliğinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’dan sonra TSK’da gerçekleştirilen yeniden yapılandırmanın tam olarak kendilerine yaradığını ve istedikleri bir çok şeyin bu yapılandırma sürecinde gerçekleştirildiğini açıklıyor.

15 Temmuz’dan önce Anayasa Komisyonu’na Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırmasıyla ilgili tespitlerin yer aldığı bir anayasa teklifi sunduklarını belirten Tanrıverdi, darbe girişiminden sonra bu teklifte sundukları her şeyin yerine getirildiğini belirtiyor.

alıntı: ABC

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akepe genel başkanı Kılıçdaroğlu'nu yalancılıkla FOX tv.yi yalan haber yapmakla suçladı Taksiciler Odası %75 zammı beğenmedi, Kontak kapatacaklarını ileri sürerek Vatandaşların 'Neden bu kadar ucuza taşıyorsun' dediğini iddia etti Canlı yayında Çok Sert Tartışma, Yandaş Çıldırdı Geçtiği akp'ye bunları söylemiş.