All News
21 Şubat 2020 ( 626 izlenme )
Reklamlar

Şaka Gibi Ama Gerçek. Ensar Vakfı Ahlak Kitabı Dağıtıyor

İstanbul Beykoz’da Ensar Vakfı’nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde Sana Emanet bilgi yarışması için 40 Derste Ahlak kitabı dağıtıldı. Kitabın arka kapağında yazan cinsiyetçi ifade ise dikkat çekti:

“Bir kadın beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, iffetini korur, bir de kocasına itaat ederse, ona ‘Haydi cennetin hangi kapısından istersen gir’ denilir.”

'ENSAR AHLAK DERSİ VEREMEZ'

BirGün’e konuşan Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı vakıfların okullarda yaptığı çalışmalara karşı defalarca dava açıp kazandıklarını hatırlattı.

Yılancı şöyle konuştu:

“Bu davaları kazanmamıza rağmen MEB ve Milli Eğitim Müdürlükleri mahkeme kararlarını açıkça ihlal ederek okulları belirli vakıf ve derneklerin faaliyet alanı olarak görmeye devam etmektedir. Bizler öğretmen olup okullarda çalışabilmek için yıllarca okuyup, bitmeyen sınavlarla, güvenlik soruşturmalarıyla, mülakatlarla sınanıyoruz. Birçoğumuz mesleğini icra edemiyor.
Biz bu zorlukları yaşarken bu vakıf ve derneklerin elini kolunu sallayarak okullarımızda çalışma yapması öğretmenlik mesleğinin altını oymaktır.
Tekrar altını çiziyoruz; Bizim Ensar’dan alacağımız bir ahlak dersi yoktur.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Okul Müdürü Uyuşturucuyla Yakalandı Ekrem İmamoğlu'na verilen haksız cezanın benzeri tayyip'e verilmişti diyorlar peki gerçek ne? Markalı Pet sularda yok yok Muharrem İnce: Ev sahibi biziz, kiracı 'Ben evi tahliye etmeyeceğim' diyor