Selçuk Parsadan, General numarası yaparak T. Çiller'den 5.5 milyar almıştı

2870 izlenme 02 Mart 2024
Reklamlar
Selçuk Parsadan Tansu Çiller dahil birçok politikacıyı dolandırmıştı.  
Son girişiminde kendini general olarak tanıtıp ''Subay arkadaşlarla seçimlerde size destek vereceğiz'' diyerek Çiller'in örtülü ödenekten kendisine para vermesini sağlayınca olay yargıya intikal etmiştir. 
Parsadan hapis cezası almış Çiller ise aklanıp paklanmıştır.

Selçuk Parsadan, 2 Kasım 1995’te ise yüzyılın dolandırıcılığını gerçekleştirdi. 

Emekli Orgeneral Necdet Öztorun adıyla Tansu Çiller’i aradı. Seçimde subay arkadaşlarıyla birlikte ‘Kemalistler Derneği’ olarak çalışacaklarını söyledi. 

Maddi sıkıntıları aşmak için de 5.5 milyar lira istedi. Çiller inanmıştı, para kısa süre sonra ‘Örtülü Ödenek’ten Parsadan’ın yanında çalışan kadına elden teslim edildi. 

Olayın dolandırıcılık olduğu üzerinden 5 ay geçtikten sonra anlaşıldı. 
Parsadan aranmaya başlandı. Balıkesir’in Altınoluk beldesinde saklanırken gazeteci Emin Çölaşan’ı aradı ve örtülü ödeneği nasıl dolandırdığını anlattı. 
Çölaşan, 12 Mayıs günü olayı yazınca skandal ortaya çıktı. Parsadan 10 gün sonra yakalandı. 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sosyal medyada ilginç akım: Tayyip'ten para saklama. Ukrayna'lı Genç bir Vatandaş Türkçe konuşarak Kiev'den bildiriyor Canlı Yayında Cevap Hakkı isteyen İ. Melih'in Oğluna İsmail Saymaz'dan Tepki Atatürk'e dil uzatan gericiye vatandaş tepkisi