Son dakika. Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin dün akşam çıkardığı olaylardan sonra halk sokağa indi

4445 izlenme 08 Temmuz 2023
Reklamlar

DİKKAT: VİDEO 6 FARKLI GÖRÜNTÜDEN OLUŞMAKTADIR.

Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin dün akşam çıkardığı olaylardan sonra mahalleli sokağa indi. 10 suriyeli deport edildi ancak Dilovası halkı yeterli bulmuyor, dün gece sokağa ellerinde kesici aletlerle çıkan 200 kişiden bahsediliyor.

Kocaeli Dilovası’nda dün gece bir evi basmaya çalışan Suriyeli grubun ateşlediği kıvılcım sonrası olaylar büyüdü. 
Sokağa inen vatandaşlar ‘Ülkede mülteci istemiyoruz!’ sloganlarıyla yürüyüş yaptı.
Bir vatandaş sosyal medyada ''Suriyeliler bir köpeği zehirledi ve mahalleliyi darp etti!  Halk sokakta ve ayaklanmış durumda!  Yaralılar ve gözaltılar var!  Köpek malesef öldü!'' diye yazmış: 

Bir grup Suriyeli sokak köpeklerine ellerindeki odunlarla vurunca mahalleli duruma müdahale etti. Ancak bununla yetinmeyen Suriyeliler vatandaşların evlerine taş ve sopalarla saldırdı. Bunu gören Dilovalılar olaya müdahale ediyor. 
Ardından sığınmacı grup vatandaşların evine saldırıyor.
 Yaşanan olaylar sonrasında mahalleli bu gece bir araya toplanarak sokaklarda "Türkiye'de Suriyeli istemiyoruz" sloganları attı.


Videonun sonunda bir vatandaş olayların çıkış sebebini ve sonrasında yaşananları anlatıyor.
"Sahibi olan bir köpeği zehirleyerek öldürmüş Suriyeliler."  "Mahalleli duruma tepki gösterince, Suriyeli 200 kişilik grup ellerinde satır, taş ve sopalarla sokağa çıkıp resmen terör estirdiler." 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yandaş Kanalda Chp İçin Yalan Üretim Merkezi Dedi. Yandaş medya birinci haber yaptı, ak troller bayram etti Ekrem İmamoğlu'na Camide Provokasyon Yapıldı. Bahçelievler Çocuk Yuvası’nda yaşanan skandal olayı anlattı Suruç’ta akepe’li vekilin korumaları kendilerine tepki gösteren esnafa ateş açtı, çatışma çıktı: 5 ölü, 9 yaralı