Dünya
17 Ağustos 2022 ( 157 izlenme )
Reklamlar

Son dakika! Türkiye ve İsrail ortak büyükelçi atama kararı aldı

Son dakika! Türkiye ve İsrail ortak büyükelçi atama kararı aldı

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından Tel Aviv ile birlikte büyükelçi atanmasına karar verildiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Yair Lapid, büyükelçinin dört yıl sonra aldığı kararla ilgili olarak, "Bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor" dedi.

İsrail ile Türkiye arasında uzun süredir gergin olan ilişkiler yakın zamanda yeniden kuruldu. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçtiğimiz aylarda İsrail'e gitti. Ziyaretin ardından İsrail Dışişleri Bakanı da Türkiye'ye geldi.

"BÜYÜKELÇİ ATANMASI KARARI VERİLDİ"
Bugün iki ülke arasında resmen yeni bir dönem başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilere ilişkin yaptığı açıklamalarda, "Yeni hükümetin göreve başlamasının ardından İsrail ile diyalog süreci başladı. Süreç Sayın Herzog'un Türkiye ziyareti ve benim İsrail ziyaretim ile devam etti. İlişkileri normalleştirmek için atacağımız adımlardan biri de büyükelçiler atamak.” İsrail ile birlikte bir büyükelçi atamaya karar verdik. Tel Aviv'e bir büyükelçi atayacağız. İsimler resmi olarak açıklanacak. Hayırlı olsun." dedi.


İSRAİL: TÜRKİYE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER
İsrail Başbakanı Lapid, "Büyükelçi atama kararı bölgesel istikrar için büyük önem taşıyor." İstikrar ve İsrail vatandaşları için çok önemli bir haberdir. İsrail'in dünyadaki konumunu güçlendirmeye devam edeceğiz." İsrail ve Türkiye ilişkileri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aramızda ki görüşmenin ardından tam diplomatik ilişkilere yeniden başladı." dedi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, "Türkiye ile tam diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasını memnuniyetle karşılıyorum. Doğu Akdeniz'de iyi bir ortaklık ve komşuluk hepimiz için önemlidir. Tüm inançların mensupları barış içinde yaşayabilir ve yaşamalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son dakika! Türkiye ve İsrail ortak büyükelçi atama kararı aldı