All News
14 Haziran 2018 ( 19848 izlenme )
Reklamlar

Suruç’ta akepe’li vekilin korumaları kendilerine tepki gösteren esnafa ateş açtı, çatışma çıktı: 5 ölü, 9 yaralı

Urfa Suruç’ta Akepe Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, esnaf ziyareti yaparken Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnaf “Size verecek oyumuz yok” diyerek tepki gösterdi.


Yıldız’ın akraba ve korumaları ile Şenyaşar’ın akrabaları arasında kavga çıkarken, akepe’liler kaleşnikof silahlarla ateş açtı.
Şenyaşar’ın bir oğlu açılan ateş sonucu, Şenyaşar ve diğer oğlu da gittikleri hastanede öldürüldü. akepe’li Yıldız’ın kardeşi ve koruması da kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Valilik ise ölü sayısını üç olarak duyurdu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP MYK üyesi ve Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, akrabaları, partilileri ve korumaları ile birlikte esnaf turuna çıktı.

Yıldız esnaftan oy isterken, Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnaf “Size verecek oyumuz yok” diye tepki gösterdi. Şenyaşar’ın tepkisi üzerine Yıldız’ın akrabaları ve korumaları ile Şenyaşar’ın akrabaları ve diğer esnaf arasında önce tartışma yaşandı.

Tartışmadan bir süre sonra akepe’li Yıldız’ın adamları kaleşnikof silahlarıyla çarşıya gelerek Şenyaşar’ın dükkanına ve diğer esnafa ateş açtı.

Ajans Urfa’nın haberine göre; Şenyaşar da gruba dükkanından kendi uzun namlulu silahıyla karşılık verdi.

Silahlı çatışma sonucu Hacı Esvet Şenyaşar’ın oğlu Celal Şenyaşar yaşamını yitirirken, 5’i esnaftan 2’si akepe’li gruptan 7 kişi de yaralandı.

İkinci saldırı hastanede: Şenyaşar linç edilerek, oğlu kafasına oksijen tüpü vurularak öldürüldü
Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, kısa süre sonra hem Hacı Esvet Şenyaşar ve akrabaları hem de akepe’liler hastanede karşı karşıya geldi. Şenyaşar, burada akepe’li grubun ikinci saldırısına uğradı.

Bir ajansın hastane çalışanlarına dayandırdığı bilgiye göre; Hacı Esvet Şenyaşar hastane kapısında linç edilerek, diğer oğlu Mehmet Şenyaşar ise yaralı olarak getirildiği hastane içinde oksijen tüpü kafasına vurularak öldürüldü.

Urfa’daki Mehmet Akif İnan Hastanesi’ne kaldırılan Yıldız’ın kardeşi Mehmet Ali Yıldız ile bir korumasının da yaşamını yitirdiği belirtildi.



Valilik ölü sayısını 3 olarak duyurdu
Ajans Urfa sitesi Akepeli vekilin korumasının öldürüldüğü bilgisini haberinde geçirmedi.

Şanlıurfa Valiliği ise yaşananlarla ilgili açıklamasında 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını ileri sürdü. akepe’lilerin silahlı saldırısının “iki grup arasında çıkan olay” olarak nitelendirildiği açıklama şöyle:

14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Akepe Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CHP İlçe Başkanı: “Babaoğul hastanede katledildi”
T24’ün haberine göre; CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören de Hacı Esvet Şenyaşar ile oğlunun hastanede katledildiği bilgisini doğruladı.Gören şöyle konuştu:

İbrahim Halil Yıldız ve kardeşleri bir esnafın, tuhafiyecinin dükkanına giriyor. Esnaf da duruma tepki gösterince silahlı kavga çıkıyor. Onlar da saldırıyor. Hastaneye götürülen baba ve oğlu da orada katledildi.

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil de olayların basına yansıtıldığı gibi olmadığını belirterek sosyal medya hesabından tepki gösterdi:

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI Tolga Çevik: Oyları Katarlılar saysın, Suudiler onaylasın Yine Şaibe. Sayısal Loto sonuçlarında ikramiye tutarı birbirini tutmadı TİP Hatay adayını geri çekti Hakkında şok iddialar var