Zorla Cemaat yurduna yerleştirilen üniversite öğrencisi yaşamına son verdi

31790 izlenme 10 Ocak 2022
Reklamlar
Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, iddiaya göre kaldığı Cemaat yurdunda yaşamına son verdi.

Kara'nın olay öncesi çektiği bir video sosyal medyadan yayılırken, Aykırı'dan Batuhan Çolak, "Enes Kara, henüz 20 yaşında, tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisiydi. Bugün intihar ederek yaşamına son verdi. Enes'in geride bıraktığı video ve not çok önemli. Zorunlu olarak cemaat yurdunda kaldığını ve hayattan nasıl koparıldığını tek tek anlatıyor" ifadesini kullandı.

Kara, söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

"Şu an onların zoruyla cemaat yurdunda kalıyorum kalıyorum. Lisede ve ortaokulda yine böyle medreselere sıkça geliyordum bazı tatillerde yatılı kalıyordum. O zamanlar da istemiyordum ama ailem zorluyordu ve haftada 1-2 gün geliyordum ya da yılda 1-2 hafta yatılı kalıyordum çok da zor değildi bir de en fazla üniversiteye kadar gelirim zaten diye düşünüyordum. Burda vakit namazları zorunlu. Cemaat şeklinde kılıyoruz namazdan sonra ders var vs. 30dk sürüyor yaklaşık her vakit, günlük 1 saat burda olan kitaplardan okuman zorunlu haftanın 3 günü cemaat dersine katılman zorunlu yemekleri yine öğrenciler yapıyor, haftanın 1 günü temizliği yine biz yapıyoruz. Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi sonra saat 10 zaten ertesi gün tekrar 6.30 gibi tekrar namaza uyanıyorum. Pazartesileri böyle , diğer günler de cemaat dersi yok bir tek 8 de serbest oluyorum,hafta sonu da benzer yine 3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum.

Bu 2 sorunu ayrı ayrı düşününce aslında katlanalamayacak şeyler değil ama bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim 3 saat falan."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yandaşların Gabar'da petrol bulundu diye paylaştıkları videonun Venezuela'ya ait olduğu ortaya çıktı Ülkü Ocakları Eski Başkanından Tüyler Ürperten iddialar: 'Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var.” Melih Gökçek, Bugün seçim Olsa Mansur Yavaş karşısında eze eze kazanacağını ileri sürdü Bu Sözler Nedeniyle Hedef Oldu