Ve o ses kaydından kısa bir bölüm paylaşıldı.

13503 izlenme 25 Mart 2024
Reklamlar
Ve o ses kaydından kısa bir bölüm paylaşıldı.
Ses kaydını paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu şunları yazdı:
TİP'in Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştuğum kaynakların verdiği bilgiler ve iddialar özet olarak şudur: İddiaya göre Gökhan Zan ile ak Partili bir vekil görüşme yapıyor. Görüşmede Zan, TRT'nin spor yorumcusu olmak istiyor. ak Parti tarafı bu teklifi kabul etmiyor. Gökhan Zan'ın danışman olarak kullandığı kişi bu süreci kayıt altına alıyor ve Zan bu durumu öğreniyor. Gökhan Zan olayı öğrendikten sonra danışmanı dediği kişiyi tehdit ediyor, o da Lütfü Savaş'ın yanına gidiyor. Lütfü Savaş kaydı, TİP'e yolluyor. TİP yaptığı değerlendirmede ses kaydının doğruluğu olduğunu tespit ediyor ve adaylığını geri çekiyor. Gökhan Zan tüm bu iddiaları reddediyor ve olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Ses kaydının ise bir montaj olduğunu söylüyor.

Ne olmuştu?

TİP, dün (17 Mart) bir açıklama yayınlayarak Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurmuş, yapılan yazılı açıklamada, "Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. 

Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmişti" ifadelerine yer verilmişti. 

Adaylıktan çekilmeyeceğini duyuran Zan ise "Çok net söylüyorum: Adayım ve çekilmiyorum" diyerek bütün bu yaşananların fetö oyunu olduğunu ileri sürmüştü.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Savcılar hangi gerekçeyle bu dosyaları kapatıyor?' Gazeteci T. Soykan: 'Fonun adı F. Terim ama ifadesine dahi başvurulmuyor, açık bir şekilde korunuyor' S. Peker, seçim öncesi videolar konusunda son kararını vermiş. Gazeteci canlı yayında açıkladı Ağlayarak aktif gazeteciliği bırakıyorum demişti.