All News
02 Kasım 2023 ( 854 izlenme )
Reklamlar

Emeklilere 5000 TL ikramiyenin verileceği tarih belli oldu.

5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiye ödeme tarihi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 


Kabine Toplantısı'nın ardından emekli ikramiyesi tarihini açıklandı. 
TBMM'de de kabul edilen düzenlemeyle beraber SSK, BağKur ve emekli sandığı emeklileri ikramiyeden faydalanırken emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. 
Geçtiğimiz günlerde TBMM'den geçen emekli ikramiyeleri ile ilgili Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada ödeme tarihi için kasım ayını işaret etmişti. 

Milyonlarca emekli ödemelerin tahsis numarasına göre mi yapılacağını merak ediyor. Peki Peki SSK, BağKur 5 bin lira ikramiye ne zaman yatacak? 29 Ekim emekli ikramiyesi bu ay mı verilecek? İşte, emekli ikramiyesiyle ilgili yapılan son açıklama...

Ödeme tarihleri beklenirken, emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yapılan açıklamaya göre 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemeleri kasım ayında yapılacak. İşte, emekliye 5 bin TL ne zaman yatacak? sorusunun yanıtına yönelik ayrıntılar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Emekli olup fiilen çalışmaya devam eden emekliler hariç olmak üzere, tüm emeklilere verilecek 5 bin lira ödemenin zamanına ilişkin soruyu Işıkhan, "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." diye cevapladı.

Hükümetin emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, ‘Konutların Turizm Amaçlı Kullanılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ görüşülerek kabul edildi. Kanunla, bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi öngörülüyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 12.2 milyon emekli, ikramiyelerini kasım ayında alacak.


5 bin TL emekli ödemelerinden yalnızca emekli olanlar yararlanabilecek.

SSK, BağKur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT’ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

akp'li çalışma bakanı konuşmasında 5 bin lira tek seferlik ödeme hakkında açıklamalarda bulunarak, “5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak, çalışmalarımızı yarın sabah Meclis’e sunacağız. akp grup başkan vekillerimiz bu konuda meclisteki yasal prosedürleri sürdürecek.

 Kanun teklifi yarın Meclisimizde olacak. Ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için o kadar faydalı olacak. Kasım ayının 15’ine yakın, Kasım’ın ilk döneminde inşallah bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler” demişti.
5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?
5 bin lira ikramiye kimler alamayacak, kapsam dışı olanlar kim?
131 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

5 bin liralık ikramiyeyi dul ve yetimler alacak mı?
Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Euro Bölgesi enflasyonu 6. ayda da rekor kırmaya devam ediyor O Miting yaparken oğlunun gemicikleri Türkiye - İsrail arasında mekik dokuyormuş TOGG'lara ne oldu? Seçim sonrası yok oldular. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için çekiliş tarihini açıkladı