Türkiye’de sayıları 15.6 milyonu bulan, yaklaşık 6 milyonunun ise 7.500 lira ile geçinmek zorunda bırakıldığı emekliler için yeni yıl maaş zammı tablosu belli olmaya başladı.
Zammın aralık ayı enflasyon rakamının ardından açıklanmasına karşın geride kalan 5 aylık enflasyon verisi yeni yılın zam oranını netleştiriyor.
Bu kapsamda ocak zammının SSK ve BağKur emeklisi için yüzde 39.59 oranında olacağı tahmin ediliyor. Zammın yüzde 39.59’da kalması halinde, 7.500 lirada kalan en düşük emekli maaşı 10.469 lira olacak ve dar gelirli için 2024 de zor geçecek.
En düşük emekli aylığı ile asgari ücret makasının artacağı gibi 6 milyon emekli, Türkİş’in verilerine göre kasımda 18.239 lira olarak açıklanan açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakılacak.
MEMUR İÇİN YÜZDE 51
Emekli zammı için enflasyon belirleyici olurken temmuzkasım aylarını kapsayan 5 ayda enflasyon yüzde 33.66 oldu. Finansal Kurumlar Birliği’nin Ekonomik Görünüm Beklenti Anketi’nde, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalama yüzde 67.19 olduğu ifade edildi. Söz konusu beklenti yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 39.59 olarak gerçekleşeceğine işaret ediyor.
Bu kapsamda ocak ayı zammının SSK ve BağKur emeklileri için yüzde 39.59, memur ve diğer emekliler için de yüzde 51.44 olacağı tahmin ediliyor.

YILMAZ AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da kasım ayında yaptığı açıklamada 7.500 liranın altındaki maaşlar için de çalışmaların, memur zammının yıl sonunda belirleneceğini ve bu zammın memur emeklilerine de yansıyacağını ifade etmişti. Ayrıca 7.500 liranın altındaki maaşlar için bütçe imkanlarının zorlanacağını ve ekonomik dengelerin gözetileceğini aktarmıştı.
Emeklilerin ve memurların merakla beklediği aralık ayı enflasyon rakamları için gözler Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) gelecek açıklamaya çevrildi. TÜİK, aralık ayı enflasyon rakamlarını 3 Ocak’ta açıklayacak. Böylece 6 aylık enflasyon rakamı da kesinleşmiş olacak.
İmamdan 7 yaşındaki çocuğa istismar503 izlenme
İ. M. Gökçek'in iftirası elinde patladı.243 izlenme
'Servis doldu' deyip hâkimi otobüse almayınca; polis tarafından durdurulup 1 gün gözaltında kaldı1564 izlenme
İyi parti yerel seçimler için ittifak yapıp yapmayacağı konusunda kararını verdi472 izlenme
Doktorlara "Gidiyorlarsa bırakın gitsinler" demişti şimdi de pilotların zorla tutulduğu ortaya çıktı366 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: ''Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası beni aramadı''668 izlenme
KRT Kanalını aldıkları iddia ediliyor.172 izlenme
Emekli maaş ve ikramiyesinin yatırılacağı tarihler ortaya çıkmaya başladı548 izlenme