All News
13 Ağustos 2022 ( 1155 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'de sığınan 2 şahıs Türkiye'ye Hakaret Yağdırıyor.

Askerlerimiz Orada Şehit Olurken Türkiye'de eğlenen Mağdur(!) Suriyeliler ⬆  ⬆

Gaziantep’te yaşayan Suriye uyruklu 2 avukatın sosyal medya hesaplarından yaptıkları skandal paylaşımlar ortaya çıktı.

Türkiye'ye ve devlet kurumlara karşı ağır hakaretler eden Suriyeli avukatların paylaşımları büyük tepki çekti. 

Gaziantep'te yayınlanan Türkiyem Gazetesi'nin haberine göre,  Baro’ya kayıtlı olarak avukatlık yapan Suriyeli Mustafa Bayırlı ve Salah Alddin’in Türkiye’ye karşı kin ve nefret içeren paylaşımlar yaptıkları görüldü.

Paylaşımlarda özellikle Göç İdaresi'ne ağır hakarette bulundukları görülen avukatlar, Suriyeli vatandaşları da birlik olmaya ve Türkiye’yi uluslararası mecralara şikayet etmeye davet etti.

”GÖÇ İDARESİ MEMURLARI KUDUZ KÖPEK GİBİ”

Suriyeli avukatlardan Mustafa Bayırlı, Nisan 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Bir arada yaşamak için entegrasyon kursları düzenlemeden önce, hükümetten Göç İdaresi’ndeki memurlara insanlık kursları düzenlenmesini talep ediyorum. Bu kurslar başarıyla tamamlandıktan sonra hükümetin entegrasyon kursları düzenlemesi daha faydalı olacaktır. Örneğin bazı göç idaresi memurları kuduz köpekler gibiler. Ne yazık ki, Gaziantep İl Göç İdaresi, ülke içinde ikamet eden Suriyelilere karşı çok ama çok sert bir politika izliyor. Özellikle Türkiye’deki Suriyelilerin cehennemi olan Oğuzeli merkezinde. Bugün Suriye’ye gönüllü dönüş için kağıt imzalayanları fark ettim ve şahit oldum. Kağıtların içeriğini insanlara bildirdiğimde gönüllü dönüş iptal oldu çok şükür. Lütfen içeriğini bilmediğiniz kağıtları imzalamayın" ifadelerini kullanıyor.

”KILIÇDAROĞLU’NU SURİYE’YE GÖNDERECEĞİZ”

Suriyeli Bayırlı, başka bir paylaşımında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alıyor. Bayırlı paylaşımında, "Maalesef Türkiye’de seçimler yaklaştıkça her yönden Suriye halkına baskı artıyor. Size söz veriyorum iktidara geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu’nu Suriye’ye göndereceğiz. Herkes tarafından iğrenç bir siyasi koz olarak kullanılıyoruz" diyor.


"TÜRK POLİTİKACILARIN KÜLTÜRSÜZ VE ÖNGÖRÜSÜZ OLDUĞUNA EMİNİM"

Suriyeli avukat Bayırlı başka bir paylaşımında ise Türkiye ve siyasetçilere ironik göndermeler yaparak şu ifadeleri kullanıyor:


"Yüce Türk hükümetinin gerçekleştirdiğini zannettiği zafer olsa olsa bu olur. Daha önce anlattığım üzere İl Göç İdaresi’nin övünerek Suriyelileri zorla göçe zorladığı insanların listesini yayınlamasını bir iftihar tablosu olarak takdim ediyor. Vallahi sanki bana Yahudiler’den Kudüs’ü kurtarmışlar ya. Hatay Belediye başkanının ülkedeki Suriyeli varlığının artmasından duyduğu tüm korkuyu gördüğümde, bazı Türk politikacıların kültürsüz ve öngörüsüz olduğundan emin oldum. Kredi, dolandırıcılık, açgözlülük ve sömürü ile bu tür insanla genetik olarak kıt beyinlidir. ”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINI VE YARGIYI HEDEF ALDI

Sosyal medya paylaşımında bakanlık ve yargıya da alaycı gönderme yapan Suriyeli Bayırlı şu ifadeleri kullanıyor:

”Türkiye İçişleri Bakanının çıkardığı kararda taksi şoförlerine kişisel bilgileri kontrol etme yetkisi vermiştir. Bu durum insan beyni ve mantığa aykırıdır. 2022’de hala böyle düşünen bir yönetim aklı olabilir mi? Maalesef bu kararlar devleti yöneten en tepedeki yetkiliden geliyor. Türk Kanunları dolandırıcılık ve gasp için caydırıcı değildir. Aksine bazen bu kanunlar bu davranışların gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Türkiye’de yasaların koruması altındaki en kolay suç dolandırıcılık ve gasptır. Hatta ara sıra suçlular korumasından yararlanıyorlar. Türkiye’nin gücü sadece garibanlara yetiyor. Suriye halkından nefret eden herkesten nefret ediyorum. Yüce Suriye halkımız selamlar”

”TÜRKİYE’DE YAŞADIĞIM İÇİN KENDİMİ LANETLİ GÖRÜYORUM”

Bir diğer Suriyeli avukat Salah Alddin ise paylaşımında Türkiye’de zulüm gördüklerini iddia ederek şu ifadeleri kullanıyor;
"Türkiye denen Coğrafya’da yaşadığım için kendimi lanetli bir insan olarak görüyorum. Çünkü, hakkım kayıp, geleceğim çalınmış ve kimliğim parçalanmıştır bu ülkede. Biz Suriyeliler olarak hayata tutunmak için adeta taşı kazıyoruz. Sonra bir hükümet kararı çıkıyor ve seninle savaşılıyor ve ardı arkası kesilmeyen baskılar uygulanıyor. Türk halkı seni aşağılıyor.


Irkçılık her yerden üzerine geliyor. Nefes almaya çalışıyorsun ancak aldığın hava ırkçılık kokuyor. Üniversitelerde okutulan kanun kitapları yok mu bu ülkede diye kendine soruyorsun. Var ancak yanlış açıklanmış ve anlaşılmış kanunlar var olduğunu görüyorsun. Artık dayanamıyoruz bu ülkede gerçeği temsil eden , doğru konuşan ve savunan bir taraf yok mu? Ara sıra en çok zulme ve haksızlığa katlanmak zorunda kalan bir halk olarak kendimi görüyorum. Türkiye’de 4 milyon Suriyeli var bunlar mülteci değil lanetliler. ”

"GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEMİZ LAZIM"

Suriyeli Avukat Salah Alddin bir başka paylaşımında ise, Türkiye’ye karşı kozlarını kullanmaya yönelik vatandaşlarına çağrıda bulunuyor. Salah Alddin paylaşımında şu ifadelere yer veriyor:
"Biz Suriyelilerin toplum olarak Türkiye’de çektiği en önemli sorunlardan biri de birlik ve beraberlik olmayışımız ve kimsenin diğerinin umurunda olmamasıdır. 

Eğer biz Suriyeliler, bizi temsil eden, haklarımızı talep eden ve Türkiye’de maruz kaldığımız ihlalleri uluslar arası camiaya taşıyan hukuki bir çatı oluşturabilirsek o zaman Türkiye hükümeti bize ne yapabilir ki?
Sürekli sınır dışı edilmekle ve kısıtlamalar getirmekle tehdit edilen biz Suriyeliler eğer Türkiye’deki yüz milyonlarca dolar olduğu tahmin edilen iş gücümüz ve yatırımlarımızı durdurmakla Türkiye’yi tehdit edebilirsek, o zaman Türk kamuoyunun durumu nasıl olacak? Suriyeliler olarak bizim zaaflarımızı kullanıyor ve güçlerini üzerimizde deniyorlarsa artık büyük bir halk olarak güçlü olduğumuz yönleri belirleyip ve onu kullanmamız lazım. Yetti artık."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bizi Aldatmalarına Fırsat Vermeyeceğiz Diyerek Bakan Nebati Tepkisini Dile Getirdi İBB Sözcüsü, Şarkıcı Kadını Rezil Etti İstanbul Şehir Tiyatrolarında skandal! Muharrem İnce'ye destek veren CHP'li belediye başkanından erdoğan'a övgüler