''1 ton altın için 5 milyon ton toprağa siyanür döküyorlar. Bu vahşi madenciliktir, bu sömürge madenciliğidir."

593 izlenme 13 Şubat 2024
Reklamlar
Gazeteci İbrahim Gündüz:  "1 ton altın elde etmek için 5 milyon ton toprağa siyanür döküyorlar. Çökme yaşanan alan siyanür liçleme alanıdır. Bu vahşi madenciliktir, bu sömürge madenciliğidir."

Erzincan İliç'teki madende yığın liç alanının çöktüğünü ifade ettiler.  Yığın liç nedir?  Yığın liç, maden sahasından toplanan toprağın sıvı geçirmez bir taban üzerinde biriktirilip, üzerinden salınan kimyasalların toprak içinde süzülürken madeni toplayarak çökelti havuzuna akıttığı bir uygulamadır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özeleştiri Yaptı: 'Kendi adıma bir helalleşme ihtiyacı hissediyorum. Keşke, 2017 referandumunda konuşmama kararımı bozsaydım' Ünlü Hukukçu, yandaşları yine rezil etti. Akp genel başkanından 1 saatliğine izin isteyen Rizeli Savaştan kaçan Mağdurlar(!) Avm'lerde Öso bayrağıyla gezmeye başladı