2014 seçimlerinde Çatı aday diye sunulan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun arkasında hangi partinin olduğu ortaya çıktı.

690 izlenme 13 Mayıs 2024
Reklamlar
2014 seçimlerinde Çatı aday diye sunulan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun arkasında hangi partinin olduğu ortaya çıktı.

2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) ‘çatı adayı’ olan Ekmeleddin İhsanoğlu, kendisine adaylık teklifinin MHP’den geldiğini söyledi.

İhsanoğu, çatı aday fikrinin mimarının ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için isminin ilk olarak 2007’de gündeme geldiğini belirten İhsanoğlu, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi ilk defa MHP'den geldi. Bana MHP'den gelenler oldu. Bu teklifi getirdiler. 


Ben kendilerine 'Sadece MHP'nin adayı olursam yeterli oy alamayız, ancak CHP ile ortak aday çıkartırsanız başarılı olabiliriz' dedim. 


'CHP bu işin içinde yok' dediler. Ben de teşekkür ettim. Böyle söyledim, çünkü eğer bu tek başına MHP'nin teklifi olsaydı tek partinin oyları belli. 


Eğer bu iki partiyi bir araya getirecek bir şeyse -ki birisi sosyal demokrat diğeri de muhafazakâr milliyetçi bir parti- bu Türkiye'nin muhtaç olduğu uzlaşmayı sağlayacak bir şey. Bunu böyle gördüm. Ama daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı geldi, görüştük. 

CHP'nin benim adaylığımı ortak aday olarak kabul ettiğini, anlaştıklarını aktardı. Sonrasını ise hepiniz biliyorsunuz zaten.”

İhsanoğlu, “Bu işin mimari Devlet Bahçeli'ydi, öyle mi?” sorusuna  “Evet, benim gördüğüm prizmadan böyle” yanıtını verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

''40 yıl önce yapılan darbe zamanında bile bu kadarı yoktu'' diyerek 9 ay önce çıkardıkları kanunla hilenin zeminini nasıl oluşturduklarını anlattı Seçime 10 gün kala yayınlanan son anketlerden biri Akşener: 24 Haziran seçimleri için dip dalga olarak geldiklerini belirtti Bir canlı yayına katılan E. İmamoğlu, başta Akp'nin adayı hakkında olmak üzere bir çok konuda çarpıcı performans gösterdi.