Geçtiğimiz aylarda Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu kurduğunu açıklayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilk aşama çalışmalarını tamamladı.
Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; bayram öncesi hazırlanan raporda 50 bin emeklinin aylıklarının 'usulsüzlük' gerekçesiyle kesilmesine karar verildi. Normal şartlar altında 1827 Haziran tarihlerinde ödenecek olan emekli maaşları, bu ay 50 bin emekliye ödenmeyecek.
30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEME YAPILMAZSA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
SGK tarafından geliştirilen sistemde, sahte işyerleri ve buralarda sigortalı olarak çalışan on binlerce vatandaş tespit edilmiş durumda. Geçtiğimiz yıl yapılan uygulamaların ardından bu yıl yeni departmanlarla desteklenen usulsüzlük tespit uygulamalarında büyük bir gelişme yaşandı.
Çok daha fazla kişinin tespitleriyle yapılan incelemelerin ardından maaş kesme konusundaki talimatlar bayram sonrası uygulanması amacıyla yetkili kurumlara iletildi. Usulsüzlük tespit edilen emeklilerin, usulsüzlüğe konu prim miktarını yeniden ödemesi, bu süre zarfında elde ettiği emekli maaşı gelirini ise yasal faizleriyle birlikte iade etmesi gerekiyor.
Bu uygulamalarda iade miktarı 500 bin liraya kadar artarken, 30 gün içerisinde iade talebine olumlu yanıt vermeyen ve ilgili ödeme planını kabul etmeyen emekliler hakkında ise yasal işlem başlatılıyor. Söz konusu uygulama özellikle gerçekten hiçbir işte çalışmamasına karşın, dışarıdan prim ödeyerek emekli olan milyonlarca usulsüz emekliyi tespit etmek amacıyla kullanılıyor.
Harp Okulları ve askeri kurslardan Atatürk çıkarıldı1044 izlenme
Milli piyangoda yaşanan skandallar: İstediğimiz bilete ikramiye çıkarıyorduk2372 izlenme
İyi parti yerel seçimler için ittifak yapıp yapmayacağı konusunda kararını verdi469 izlenme
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütünden İftirayla Tutuklanan Partili Hakkında Açıklama452 izlenme
Alpullu ve Muş şeker fabrikaları da satıldı596 izlenme
MHP'li belediye başkanı Olimpiyat Oyunlarına katılmayı garantileyen Kadın Voleybol Takımı’nı hedef aldı.8136 izlenme
Akepe'ye suriye'li vekil adayı890 izlenme
Yeni kabineyi tebrik ettiler, Ümit Özdağ istifa etti3463 izlenme
Ankara Belediyesi Gökçek'ten 50 ay sonra aldığı zırhlı cipi 3 milyon 650 bin TL'ye sattı
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk eylemi paylaştı ve salonda bir alkış tufanı koptu.
Yılmaz Özdil'in 2 Yıl Önce Kaleme Aldığı Yazı Yeniden Gündem Oldu
Markalı Pet sularda yok yok