Ahmet Şık, O gazetecinin, Sezgin Baran Korkmaz'la Konuşmasının 53 saniyelik bölümünü yayınladı

8334 izlenme 20 Haziran 2021
Reklamlar
HaberTürk'ten geçen hafta istifa etmek zorunda kalan Veyis Ateş'in inkar ettiği, ancak rüşvete aracılık yaptığı belirtilen konuşmanın ses kaydı ortaya çıktı. Türkiye İşçi Partisi Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık,  HaberTürk sunucusu Veyis Ateş ile hakkında kara para aklama soruşturması olan Sezgin Baran Korkmaz arasındaki  görüşmenin 53 saniyelik kaydını yayınladı.

Rüşveti isteyen Ateş, şöyle diyor:  “Şu an can yanın yaralı, kızgınsın, öfkelisin, dünyaya ateşe verirsin. Bu tarafın hassasiyet duyduğu şeyi sana iletmek istiyorum.”   
Ateş, kimi lobi ve kliklerden söz ediyor. Kendini hakem olarak tanıtıyor. 

Korkmaz, “Masaya sen otur benim yerime?” diye öneriyor. Ateş “Nasıl istersen” diyor ve şöyle devam ediyor:  “Senle ilgili beklenti ve istedikleri ses çıkarmadan bir süre beklemen. ‘Samimiyetini göstersin, gerekeni yaparız (diyorlar).”   

Korkmaz, “Samimiyetimizi nasıl göstereceğim abi?” diye soruyor.  Ateş, “Söz ettiğim meblağı istiyorlar” diyor. Korkmaz, “10 milyon Euro'yu verdiğim zaman…” diye konuşuyor. Hızlı konuştuğu için “Milyon” ifadesini yutuyor."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Neyi kınadıysa daha beterini yaşattı. Kilis Öğretmen Evinde etkinlik düzenleyen S*riyeliler bayrak sallayıp şarkılar söylüyorlar M. Muratoğlu: '3 Dolara et ithal edip 500 liraya satıyoruz. Acayip bir rant var. Büyük bir hırsızlık dönüyor bu işte' Vatandaş teslim edilen ev için tayyip'ten 'indirim' isteyince önce mikrofonu çekti, sonra dombra çaldılar