All News
31 Ekim 2018 ( 630 izlenme )
Reklamlar

Akepe sözcüsü: Kılıçdaroğlu Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor



Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik,CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle suçladı.


Partisinin toplantısının ardından açıklama yapan Çelik, “Suudi Arabistan makamları Türkiye’nin elinde ne var ne yok diye araştırmak yerine Kaşıkçı’nın cesedi bulunmalıdır. Yerli işbirlikçi kimdir? Bu talimatı kim vermiştir? Bu eylem önceden planlanmadan, talimat verilmeden yapılmış olamaz” dedi.



Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de girdiği Suudi Arabistan’ın İstanbul’daki başkonsolosluğunda öldürülmüştü. Ancak gazetecinin cesedinin nerede olduğu bilinmiyor.

‘Kılıçdaroğlu Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor’
Hükümet sözcüsü, Kaşıkçı cinayetine ilişkin akepe’nin tutumunu eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye’nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor. Türkiye’nin eksik yaptığı bir şey yoktur. Kendi zihnindekini bize yansıtıyor” diye karşılık verdi.


Hükümetin konuyla ilgili yeterli adımı atmadığı görüşünde olan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan Kaşıkçı cinayetini önceden biliyordu” demişti.

Suudi Arabistan’dan üç talep
Çelik, Suudi Arabistan’dan taleplerini ise şöyle sıraladı: “Bir: Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz. İki: Bunu yapanlar Suud makamlarının elindedir; ifadeleri bizimle paylaşılmalıdır. Üç: Yerli işbirlikçinin kim olduğu makamlarımıza iletilmelidir.”

Suudi Arabistan’da Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yargılama sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kaşıkçı’nın başkonsolosluğa girer girmez öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını duyurmuştu.

Kaşıkçı’nın katillerinin İstanbul’da yargılanmasının önemli olduğunun altını çizen Çelik, “Adil ve şeffaf yargılama İstanbul’da yapılmalıdır. Birlemiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) temsilcileri de, tüm dünya gelsin. Dünyanın izlemesi gerekir böyle bir davayı. Bunlar yapılmadıkça spekülasyonlar artacak” diye konuştu.

Hükümet özellikle Avrupa’dan yetkililerin insan hakları ve ifade özgürlüğü davalarını izlemesini hoş karşılamıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aksoy ve PİAR araştırmanın, Mart ayında yaptıkları son anketlerin sonuçları açıklandı Marmara üniversitesi profesörü: Yoğun bakımda kadın ve erkek birlikte tedavi edilmesin Fatih Altaylı'nın O Şahıs hakkındaki Yorumu: 'İthamlar Çok Çok Kötü' Sabancı, Boğaz manzaralı yalısından paylaştı: "Sakın evde sıkıldık demeyin"