Akp'nin İBB adayı protesto edildi

602 izlenme 02 Mart 2024
Reklamlar

akp’nin İBB Adayı, Başakşehir’de katıldığı bir program sırasında; Şahintepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde haklarının verilmediğini iddia eden yurttaşların protestosu ile karşılaştı.  Daha sonra mahallelinin sorunlarını bir odada dinleyen şahıs, “Kanal İstanbul’u yapacak mısınız?” sorusuna ise yanıt vermedi.

Programda söz alıp soru sormak isteyen mahalleliye izin verilmedi. Mahalleli, program bitiminde de polisin engellemesine ve müdahale etmesine karşın Kurum ile bir odada görüşmeyi başarabildi. Dört kişinin katıldığı görüşmedeki bazı anlar da mahalleli tarafından kayda alındı. Görüşmenin daha sonraki kısmında ise video çekilmesine izin verilmediği öğrenildi.

Kayıt altına alınan görüntülere göre Nagihan Kamçı, yaşadıkları sorunları anlatarak Kurum’un daha önce “Yapacağız” dediği, İstanbul’a aday olduktan sonra ismini telaffuz dahi etmediği Kanal İstanbul projesini hatırlattı. “Bu konu hakkında hiç yorum yapmıyorsunuz. Vazgeçtiniz mi, vazgeçmediniz mi” diye sordu. akp adayı, “Neden vazgeçtik mi” diye yanıt verdi. Kanal İstanbul projesi diye anlatılmasının ardından akp'li şahıs ise konu hakkında bir şey söylemedi, önündeki kağıda not aldı.

“Kanal İstanbul var diye bizi sürgün ettiniz”

Bir başka yurttaş da “Kanal İstanbul var diye bizi sürgün ettiniz buradan. Şu anda kendi evimde kalamıyorum. Sabahın 05.00’inde gelip komşumun evini yıktılar. Binlerce polisle bize işkence ettiler. Biz buranın vatandaşıyız. Belediye başkanınız geliyor, mahallede bize görünmeden kaçıp gidiyor” diye tepkisini dile getirdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul’da yaşayıp Eminönü'ne ilk defa giden gencin sözleri yürek burktu Gündemi Artık Kılıçdaroğlu Belirliyor. En çok tercih edilen araçlarda ÖTV’yi kaldıracağız Gazeteci D. Zeyrek'ten gündem olan sorular: ''O akp'liler oturdukları lüx evleri hangi para ile almış?'' BAROLAR BİRLİĞİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ. SONUÇLARIN AÇIKLANMASIYLA BİRLİKTE BÜYÜK COŞKU YAŞANDI.