Anasayfa
21 Temmuz 2018 ( 305 izlenme )
Reklamlar

Bedellide 28 günlük eğitimin kalkacağı belirtiliyor

Bedelli askerlik düzenlemesinde değişikliğe gidileceği öğrenildi. Pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüp hafta sonuna kadar yasalaştırılması beklenen ve 25 yaş, 15 bin lira ve 28 günlük zorunlu temel eğitim olarak öngörülen yasa teklifinde sürprizler olacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre hükümette yapılan değerlendirmelerin ardından, daha önceki bedelli askerlikler gibi 28 günlük temel eğitimin tamamen kaldırılmasına sıcak bakılıyor.

Bu konuda yoğun talep olduğunu, özellikle esnaf, doktor ve yurtdışında ihtisas yapanların izinle ilgili sorun yaşayacakları daha önceki bedelli askerlik düzenlemelerinde olduğu gibi "temel eğitim verilmemesi" görüşünün oluştuğu belirtiliyor.

Başvuruların fazla olması nedeniyle, temel eğitim verme zorluğu ve maliyetinin de bu değerlendirmede etkili olduğu kaydedildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bekir Bozdağ adlı akp'li Depremzedelerin Durumunu Görmek İçin Gittiği Diyarbakır'da yuhalandı 'Devleti bitirdiniz, Hırsız var' Bu ne yaman çelişki ? Önce '31 Mart'ta desteklediniz ama oylar biraz eksik kaldı' Mal varlığını açıklamayan şahıs, bir muhtarın kendisine “kanalizasyon dahi yok” dediğini ileri sürdü, muhtarın önceden teşekkür ettiği görüntüler çıktı Ünlü Youtuber'in Paylaştığı Deprem Yazısı ve Video Sosyal Medyada Dikkat Çekti.