Celal Şengör, ağlamamak için kendini zor tutarak anlattı: "Atatürk'ün peşinden ayrılmayın.''

2252 izlenme 07 Ekim 2023
Reklamlar
Celal Şengör, ağlamamak için kendini zor tutarak anlattı: "Atatürk'ün peşinden ayrılmayın.''
Prof. Dr. Celal Şengör, konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlik esnasında, bahçede gençlerle sohbet ettiği sırada Atatürk'ü anlatırken gözyaşlarını zor tuttu. 
Ünlü Profesör gençlere ''Atatürk'ün peşinden ayrılmayın" dedi. "Şu anda adam gibi birkaç kütüphanemiz var bunlar tek başına Atatürk'ün marifeti. Atatürk'ün peşinden ayrılmayın. O bıraktı bize bu memleketi." ifadelerini vurgulayan Şengör "Benim dedelerim Balkan göçmeni, memleketlerini hatırlattığın zaman başlarlardı ağlamaya, 'biz vatan kaybettik' derlerdi." dedi.  Şengör; ''Atatürk bize bir vatan verdi, onu korumak bizim vazifemiz. Bunu unutmayın hiçbiriniz. Onun Gençliğe Hitabesini okuyun'' ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yine 80 yıl öncesine dönüp ikinci dünya savaşı sırasında kart ile dağıtılan ekmeği diline dolayıp CHP'ye saldırdı. Sosyal medyadan tepki yağdı. Sokak Röportajları Yapan bir kanala bazı vatandaşların anlattıkları akp'nin ülkeyi getirdiği noktayı çok iyi özetliyor. Tolga Çevik kendisiyle dalga geçmeye çalışan Hülya Avşar'ı rezil etti 2002 yılında iktidara geldiklerinde emekli maaşı, asgari ücretin 1.6 katıydı. Üçte birine nasıl düşürdüler?