Chp'li Veli Ağbaba: Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu

165 izlenme 02 Haziran 2022
Reklamlar
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerle bulundu. 

Terör davalarına bakan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek’in Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmasına tepki gösteren Ağbaba, "Türkiye’nin gündemi her gün değişiyor. Türkiye’nin bir gündemi var, o da ekonomi, yoksulluk ve işsizliktir" dedi.  Gündemine Erdoğan'ın 'sürtük' kelimesini kullanmasını alan Ağbaba, "‘Teröriste’ alışmıştık ama dün ‘sürtük, çürük’ kelimelerini kullandı. O sözlerin ne anlama geldiğini burada söyleyemem. 

Cumhurbaşkanı’nın, siyasi rakiplerine, başta şimdiki ortağı Devlet Bahçeli olmak üzere söylemediği söz kalmadı. Birkaç örnek vereyim: Bu ülkenin kurucularına ‘iki ayyaş’, ‘kadın mı, kız mı bilemedim’, ‘haddini bil edepsiz kadın’, ‘sanatçı müsveddeleri’, ‘affedersiniz Ermeni’, ‘ulan İsrail dölü’, ‘ananı da al git’, ‘Haşhaşiler’, ‘vandallar’, ‘çapulcular’, ‘zillet’, ‘cibilliyetsiz’, ‘zürriyetsiz’ ve en son ‘çürük ve sürtük’ dedi. Siyasetin dili maalesef dün itibariyle bir seviyenin altına indi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, o dile o seviyede cevap vermeyeceğiz. 

Türkiye’nin gerçek meseleleri konuşulmasın diye, bu kelimeleri kullanıyor. Bursa’dan onu, Türkiye’de yaşayan annelere ve babalara havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yaşanan skandallardan sonra, eski bir görüntü sosyal medyada yeniden gündem oldu Almanya'da yaşayan gurbetçi, bir metro yapım aşamasında yaşadığı ilginç olayı anlatıyor ismail Saymaz’ın akp'li sağlık bakanına verdiği cevap sosyal medyanın gündemine oturdu Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olması için gaza getirdiği iddia edilen isimlerden Tuncay Özkan'ın bir konuşması sosyal medyada gündemde