Diyarbakır’da saldırıya uğrayan fast food zinciri Burger King’in şube ortaklarından Ömer Felat Kaya, "6070 kişilik bir grup organize bir şekilde camide toplanıp restoranımıza girdi. Polis müdahale etmedi" ifadelerini kullandı.
22 Haziran'da Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerine bir grup tarafından saldırı düzenlendi.
Burger King şubesinin ortaklarından Ömer Felat Kaya, Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada, saldırının organize olduğuna dikkat çekerek, "Personellerin telefonuyla işyerine geldim. Geldiğimde 6070 kişilik bir grubun organize bir şekilde camide toplanıp restoranımıza girdiklerini ve müşterileri kovarak, masaları sandalyeleri dağıttığını, camlara duvarlara boyalı balonlar fırlattıklarını içerde slogan atıklarını gördüm. Personellerimizi 'Bu burada kalmayacak. Yarın burası açılmayacak. Bu son değil' sözleriyle tehdit etmişler. Geldikleri ilk anda polis ekipleri yoktu.” İfadelerini kullandı.
Saldırgan grubun bilinçli bir şekilde yönlendirildikleri iddiasında bulunan Kaya, polisin müdahale etmediğini ise şöyle anlattı:
"Temel sorun bu ama biz grubun bir yerlerden bilinçli bir şekilde yönetildiğine inanıyoruz. Personellerin anlattıklarına göre, birbirlerine talimatları tamamen bir yerlerden aldıkları buna göre yol aldıklarını gösteriyor. Yaşananlardan sonra dün gece ben ve olay esnasında olaya şahitlik eden vardiya müdürümüz, suç duyurusunda bulunduk. O grup içeride provokasyonunu devam ettirirken, burada duran polis memurlarına neden bir ya da iki tanesini müdahale edip gözaltına almadıklarını sorduk. İşin açıkçası biz de bir cevap alamadık."
Mansur Yavaş: "Biz seçilince beka gidecek diyorlardı, TC tabelasını biz astık'1693 izlenme
Hakan Bayrakçı neden gözaltına alındığını anlattı1620 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun biber gazı yediği anlara ait video ortaya çıktı7133 izlenme
Yusuf Halaçoğlu Belgeleriyle Açıkladı: Sultan Abdülhamit'in Saray İçin Verdiği İçki Sipariş Listesi2023 izlenme
Davutoğlu çağrılarına devam ediyor: 'Tek bir kişinin Hollanda'da 28 milyar dolar varlığından bahsediliyor''4829 izlenme
Gazeteci B. Feyzan: ''Sen telefonlara cevap vermiyorsan, size olan inancım bitti’ diyemiyorsan bunları da duyarsın''2120 izlenme
Duyduklarınızı bildiklerinizi unutun. Normal 1 ülkede iktidar düşürecek ifşalar. ''Aldığınız r*şveti bana getireceksiniz''6393 izlenme
ABD'den Reza Zarrab Hakkında Şok Karar.3644 izlenme
Ünlü bilgisayar firması sahibini, sadece gizli tanık ifadesiyle tutukladılar.
Deprem Bölgesinde Cezaevinden Firar Ettiğini Söyleyen Bir Genç, Sokak Röportajına konuşmuş
Yılmaz Özdil: Rusya buğday projesine Türk profesör getirdi. Biz Kanada’nın mısır danışmanını Tarım Bakanı yaptık
Yılmaz Özdil: “Kadın voleybol takımımız dünyayı yenmekle kalmıyor; tarikat cemaat atmosferini de yeniyor. Badem United buna çıldırıyor.”