All News
01 Eylül 2022 ( 43524 izlenme )
Reklamlar

Fakirlerin çocukları İmam Hatip’e Erdoğan’ın torunu Amerikan Kolejlerine!

Biliyorsunuz iktidarın çok sevdiği bir inadı var. O da milletin çocuklarını göndermedği imamhatipleri doldurmak. 

Bu konuda elinden geleni ardına koymayan Akepe’liler, kendi çocuklarını özel kolejlerde okutmaktan geri durmuyor.

Elbette imamhatipler olsun. Demokratik bir ülkede, dini eğitim almak isteyen, bu hakkından sonuna kadar faydalanmalı. Ancak iktidarın bu tutumunda ikircikli bir durum var!

Her seferinde imamhatipleri öven, çocukların imamhatiplere yazılması için elinden geleni yapan, hatta TÜRGEV tipi derneklerle çeşitli faaliyetler yapan Akepelilerin çocuklarını imam hatip okullarında görmek neredeyse imkansız!

Bu konuya verilecek en iyi örnek, akepe’nin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan!  

Erdoğan’ın torunu American Montessori Society'de Okumuştu.

Erdoğan'ın torunu Ömer Tayyip Erdoğan'ın Yeşil Vadi Konakları sitesi içindeki American Montessori Society'e bağlı Palet Montessori ilkokulundan mezun olmuş. 

Garibanı İmam Hatip’e teşvik edip kendi çocuklarını özel kolejlerde okutan Akepe tayfasının ne olduğunu bilenler için konu gayet ortada! Hatta belge, foto ve kendi yayınlarıyla!

http://www.gazetevatan.com/cumhurbaskanierdogantorunununmezuniyetheyecaninipaylasti1072857gundem/


Peki nedir bu American Montessori Society? Ne zaman ve kimler tarafından kurulmuştur?

Kurum ile ilgili en ayrıntılı bilgi Vikipedia’da…

https://en.vikipedi.pw/wiki/American_Montessori_Society

Akp’nin engellediği Vikipedia, bu kurum ile ilgili İngilizce sayfasında şöyle bir açıklama yapmış:

The organization was founded at the Whitby School in Greenwich, Connecticut in 1958. The organization originated by a group of Catholic parents who idealized Montessori teaching methods and schools

Anlamı şu:  Örgüt, 1958'de Connecticut'taki Greenwich'deki Whitby Okulunda kuruldu. Kuruluş, Montessori öğretim metodlarını ve okulları idealleştiren bir grup Katolik ebeveyn tarafından kuruldu.

Örgüt’ün kendi web sayfasındaki öğretim ilkelerinde şu maddeler göze çarpıyor:

Çocuk, özeldir, tektir.

Kendine has bir varlıktır.

Çocuk etrafındaki maddesel dünyayı absorbe eder, gelecekte yetiştireceği kişi modelini biçimlendirir.

“Çocuk, insanların mimarıdır.” Bu mimarlar farkında olmadan içlerindeki inşa planına uyarak kendi ritimleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeye çalışırlar.

Bu gelişime yetişkinler etki edemezler çünkü onlar inşa planını bilmemektedirler. Ancak, bir yetişkinin zamansız müdahalesi ya bu inşa planını tahrip edebilir ya da yanlış bir yöne yönlendirebilir.

Montessori Eğitiminin temel taşlarından birisi hazırlanmış çevredir. Çocuklar hazırlanmış çevredeki Montessori materyallerinden, bireysel ilgi ve eğilimine göre bağımsız olarak seçim yaparlar.

Montessori okullarında çocuklar, istedikleri materyalle, istedikleri zaman, istedikleri yerde calışırlar.

Çocuklara istedikleri kadar tekrar etme imkanı sunulur. Erken öğrenen yeni bir çalışmaya geçebilecektir, çünkü öğrenmede herkesin farklı bir ritmi vardır.

Materyallerdeki hata kontrolü çocuğun kendi hatasını bulmasıyla gerçekleşir. Başka birinden uyarıya, onaya ve düzeltmeye gerek kalmaz. Kendi kendisini düzeltmesine olanak sağlar. Böylece yetişkinden bağımsızlaşmak doğal olarak gerçekleşir.

Yukarıdaki eğitim anlayışı modern ve çağdaş bir dünya görüşünün dışa vurumu! Elbette bunu böyle görmeyip çocuklarını İmam Hatiplere göndermek isteyen anne babalar vardır ve olacaktır.,

Ancak Tayyip Erdoğan ve şürekâsının yere göğe sığdıramadığı her fırsatta reklamını yaptığı İmam Hatiplerin hali içler acısı!

Sonuç olarak milleti eğitim olarak yetersizliği tescillenmiş İmam Hatip’lere sevk edip kendi çocuklarını Özel Kolejlere göndermekten çekinmeyen AKP’lilerin ve Erdoğan’ın, bu ve bunun gibi ikircikli tutumları dün olduğu gibi devam edecek. Ancak oylarıyla iktidarı tescilleyen milletimizin, gerçeklere gözü ne zaman açacağını kestirmek güç!

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Aldığı oy topladığı imzanın gerisinde kaldı AA, akepe'lilerin tepki gösterdiği fotoğrafı kaldırdı Peker'den O Şahıslara: 'Siparişleri verdim Tasma ile. .' BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!