“TSK’yı AKP eliyle kafesledik”
“Amerika,Türk Ordusu’nu AKP eliyle kafesledi.” Kürt açılımının fikir babası ve CIA’nın Türkiye uzmanı Henri Barkey, Amerika’nın AKP hükümetiyle birlikte Türk Ordusu’na operasyon düzenlediğini açıkladı.
Barkey, tüm amaçlarının ordunun Kuzey Irak’a girmesini engellemek olduğunu söyledi. “Amerika ve AKP hükümeti Türk Ordusu’na operasyon düzenledi”.
Yeniçağ gazetesinde yer alan bu sözler, CIA’nın Türkiye uzmanı Henri Barkey’e ait. Amerikan askerini Türkiye’ye yerleştirecek 1 Mart tezkeresi’nin reddedilmesinin üzerinden 25 gün geçmişti. Henri Barkey, Utah Üniversitesi’nde “Felaket ile Flört: TürkiyeIrakABD” adlı bir konferans verdi ve “Ameirka’nın AKP liderleriyle anlaşarak Türk Ordusu’nu kafeslediklerini” açıkladı.
1 Mart tezkeresinin geçmemesinin tüm suçu Türk Ordusu’nda. Çünkü, İslamcı hükümet ile Türk Ordusu arasında çekişme vardı. Türk Ordusu, Amerika’ya güvenmiyordu. Ordu, Amerika’dan bağımsız olarak Kuzey Irak’a girmek istiyordu. Amerika’nın ise en son istediği şey buydu. Barkey, Amerika’nın AKP eliyle Türk ordusunu nasıl kafese kapattıklarını da anlattı. İlk kez bir İslami parti tek başına iktidara geldi. O güne kadar Türkler, Avrupa Birliği’ne temkinli yaklaşıyordu.
İlk kez bir Türk hükümeti bize, “Avrupa Birliği’ne girmek istediklerini ve bunun kendileri için bir rönesans olduğunu” söyledi. Bir İslamcı liderin rönesans terimini kullanması bana çok belirleyici geldi.
Bu demokratikleşme süreci içinde biz orduyu çok sıkı bir kafese kapattık. Barkey, konferansın adını “Felaket ile Flört” koyduğunu, çünkü Türk ordusunun Türkmenleri korumak için Irak’a girmesinin Amerika için felaket olacağını belirtti.
Konferanstan 3 ay sonra, 4 Temmuz 2003’te Irak’ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerleri Türk askeirnin başına çuval geçirdi. Sonraki yıllarda ise Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmalarla çok sayıda subay tutuklanarak adeta “kafeslendi.”
Sorular İşine gelmeyince Ezan okunuyor diye sustu1987 izlenme
Havuz kanalı a haberde Aşağılık Sözlerle Meral Akşener'e Hakaret ettiler1250 izlenme
Seni doyuramadı, yaşatamadı bu devlet1084 izlenme
Cüneyt Arkın'ın Cenaze Merasiminde, Çok Çarpıcı Konuşup Atatürk Anması Yapan İmam Cemaat Tarafından Alkışlandı10415 izlenme
Ekrem İmamoğlu'na atılan bir iftira daha çürüdü1896 izlenme
Ümit Özdağ, Erdoğan'ın çirkin tanımlamalarına cevap verdi!5971 izlenme
İsmail Küçükkaya, 'Türkiye'de şu an muazzam bir oyun oynanıyor' diyerek bazı konulara dikkat çekti.1444 izlenme
Kızılay'ın eski başkanı'nın kızı tali yoldan çıkarak bir kişinin ölümüne sebep oldu. Sonuç diğer akp'liler gibi serbest791 izlenme
Erdoğan'ın damadıyla süleyman soylu arasında uzun süredir olduğu söylenen gerginlik gün yüzüne çıktı
PİŞKİNLİKTE SON NOKTA: Feto'ya neden 'Dön gel bu hasret bitsin?' demişler
Özgür Özel, akepe'li grup başkan vekiline kapak üstüne kapak yaptı
İddiaya göre, Fahrettin Koca eşyalarını toplamış