Halı saha maçına erken gelen savcı, sahadan çıkmayan öğretmenleri gözaltına aldırdı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen Savcı, sahada top oynayan 14 öğretmeni gözaltına aldırdı.
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen Savcı, sahada top oynayan 14 öğretmeni sahadan çıkarmak istedi. Öğretmenlerden olumsuz yanıt alan Savcı, polis çağırtarak öğretmenleri gözaltına aldırdı.
27 Şubat Çarşamba akşamı 21.0022.00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya girdi. Daha sonra içlerinde Çermik savcısının da olduğu başka bir grup, maç saatleri 22.0023.00 olmasına rağmen maça 1 saat erken geldi.
Kendi saatlerinin 21.0022.00 olduğunu düşünen Savcı, arkadaşlarıyla birlikte sahaya girip, maç oynayan öğretmenleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine araya giren halı saha yetkilileri Savcı ve arkadaşlarını dışarı alıyor.
SAVCI POLİSİ ÇAĞIRIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTIRDI
Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.
SAVCIYA TEPKİ
Gözaltılara tepki gösteren MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür.”
MEB Personel Müdürü Hamza Aydoğdu da gözaltıları eleştirdi. Durumun kabul edilemez bulduğunu ifade eden Aydoğdu, Twitter hesabından şu mesajı yayınladı:
“Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet, şahsi ihtiraslar için kullanılamaz; öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez…“
Virüs pozitif çıktığı halde eve gönderdiler, bütün komşularında belirtiler ortaya çıktı15335 izlenme
Akp döneminde İstanbul Belediyesi, TÜGVA yöneticilerini maaşa bağlamış.1030 izlenme
İstanbul seçimini bilen anket şirketinden Erdoğan ve Bahçeli'yi şoka sokacak anket açıklaması4370 izlenme
Tanju Özcan'ın belediyede ne iş yaptığını bilmiyoruz dediği Akepe kadın kolları başkanı ortaya çıktı2708 izlenme
Çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen 24 havalimanı işçisi tutuklandı!259 izlenme
Yandaş gazeteye bir kez daha konuştu: "Yumuşamanın, halkta inanılmaz derecede karşılığı var" 119 izlenme
Togo Kuleleri için yıkım kararı54 izlenme
O soruyu cevapladı: Akp'ye mi geçecek?411 izlenme
Katledilen askeri okul öğrencisinin avukatı: Savcılık, 'Yapılacak bir şey yok, bizim başımızı yakmayın' dedi
Önce enflasyonu yeneceğiz açıklaması
Fakirlerin çocuklarını İmam Hatip’e zorlayan tayyip, torununu Amerikan Kolejinde okutmuştu
Peker'in Yardımcısından Çok Konuşulacak İddialar Geldi.