İlber Ortaylı'nın Ayasofya Hakkında Yaptığı Yorumlar, Gericilerde Rahatsızlık Yarattı

571 izlenme 27 Nisan 2024
Reklamlar

İlber Ortaylı, katıldığı Youtube programında Ayasofya Camii ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ayasofya'nın yıllık kapasitesinin 20-30 bin olduğunu belirten Ortaylı, tarihi yapının namaz kılmak için uygun olmadığını kaydetti.

Ortaylı şunları söyledi: "Ayasofya'da tuvaletler yapalım', Allah cezanı versin senin. Buraya adam girmez, buraya 3 milyon ibadet, 3 milyon turist girmez kardeşim girmez. Sultanahmet'te namaz kılınır, Ayasofya'da kılınır mı? Gudubet bir bina namaz kılmak için. Hiçbir ciddi Müslüman yatıp kalkıp secde edip rükuya varıp 5 vakit namaz kılan adam orada kılmaz, adamın ruhunu karartıyor o yapı."  

Açarsın Blue Mosque, gök önünde şey önünde. Burası sana göre değil, kapatılır. Buranın yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Devlet reisleri, ruhaniler, talebeler, bunları etüt eden. Ne işi var ya? Ayasofya'yı herkes bilecek diye bir şey var mı? Kabe'nin içine herkes giriyor mu bütün Müslümanlar? Etrafında dönüyor."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 MAYIS ÖZEL... KÜÇÜK İŞÇİNİN HİKAYESİ Yeni asgari Ücreti övmek için eline tutuşturulan kağıttaki palavraları okurken dayanamayıp kendisi bile sırıttı Seçim Yaklaştıkça Nasıl saçmalayacaklarını Şaşırdılar Ali Koç kazandığı seçim sonrasında öyle bir Atatürk konuşması yaptı ki herkes ayakta alkışladı ..