İlber Ortaylı, oy vereceği Cumhurbaşkanı aday profilini anlattı

2509 izlenme 21 Kasım 2022
Reklamlar
Prof. Dr. İlber Ortaylı, YouTube'da yayın yapan Kafa TV'de "Cahille Sohbeti Kestim" programında konuştu. 

Kime oy vereceği sorulan İlber Ortaylı,  "Benim oy vereceğim aday profili çok zor ama var. Özellikleri bir şey yapmış olacak. Göreceğim ben iktidarda. Tabiki şimdiki iktidarı kastetmiyorum. Belediye reisi düzeyinde ya da geçmişteki bakanlık düzeyinde bir şey yapmış, yaratmış adamı kestediyorum. Bir yerin etkili bir belediye reisi olur, bir bakanlığı çok iyi yöneten birisi olabilir. 

Dürüst davrandığı, adil davrandığı, bilgili olduğu çok seçkin bilgisi olan birisi olacak. Çünkü Türkiye halkının yarısı okumuş yarısı dünyadan bir haber. Düpedüz boş bir zatın o milletin yarısına hitap edemeyeceği, onlara haksız davranacağı çok açık. 
Çıtayı yükseltmek zorundayız.
 Doktoru hastaneye saldırtıp dövdükleri zaman bir takım sapıklar halk böyle düşünüyor diye alttan düşünen insan değil doğru dürüst adam isterim. Ne diye bağırıyor ki ben karşımda nutuk denemesi yapan bir adam istemiyorum."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akp genel başkanı, İstiklal caddesinde yaşanan katliam üzerinden oy istedi: 'Yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım, sandıkta da bırakmayalım' Yılmaz Özdil'in 2 Yıl Önce Kaleme Aldığı Yazı Yeniden Gündem Oldu Sedat Peker'le telefonda konuştuğunu belirterek anlattıklarını açıkladı: ''Sokağa çıkamayacaklar'' Son günlerde tartışılan ve skandallarıyla sürekli gündemde olan şahısları Fatih Portakal mercek altına aldı